Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Pēc lietavām Lielupes baseina upēs būtiski kāpj ūdens līmenis

Pēc stiprajām lietavām turpina paaugstināties ūdens līmenis upēs, it īpaši Lielupes baseinā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums novērots Lielupes kreisā krasta pietekās, savukārt pašā Lielupē ūdens līmenis pēdējā diennaktī nedaudz pazeminājies, jo līdz ar vēja pierimšanu atkāpušies vējuzplūdi.

Svētē pie Ūziņiem ūdens līmenis kopš svētdienas cēlies par vairāk nekā diviem metriem. Lai sasniegtu pēdējo gadu augstāko līmeni, kas novērots 2010.gada pavasara palos, ūdenim būtu jākāpj vēl par metru.

Bērzē pie Līvbērzes ūdens līmenis paaugstinājies par 2,4 metriem, pagaidām saglabājoties pusotru metru zem pēdējo gadu lielāko plūdu atzīmes.

Misā pie Lielveisiem, Ķekavas novadā, ūdens līmenis cēlies par 2,2 metriem. Arī šajā vietā atlicis vairāk nekā metrs, lai ūdens sasniegtu pēdējo gadu augstāko atzīmi, kas novērota pavasara palos.

Mūsā pie Bauskas ūdens līmenis nav būtiski paaugstinājies.

Ūdens līmenis strauji kāpj arī vairākās Kurzemes un Vidzemes upēs. Ventas augštecē tas cēlies pat par divarpus metriem, bet Ventas krastos nav plūdu draudu. Aptuveni par metru ūdens līmenis paaugstinājies Bārtā, Ciecerē un Abavā, kā arī Abavas pietekā Imulā.

Vidzemes upēs lielāks ūdens līmeņa kāpums gaidāms tuvākajās dienās.

Valsts dienvidaustrumos un ziemeļrietumos nav brīdinājuma par augstu ūdens līmeni upēs, pārējā valstī hidrologi izsludinājuši dzelteno brīdinājumu, bet Zemgalē un Vidzemes dienvidrietumos spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par gaidāmu plašāku teritoriju applūšanu ūdenstilpju tuvumā.

Jau ziņots, ka stiprākās lietavas svētdien un pirmdien bija Jūrmalas pusē un Zemgalē. Lietus daudzums Kalnciemā sasniedza teju 200 milimetru, kas atbilst vairāk nekā ceturtajai daļai no gada nokrišņu normas, un tik spēcīgs lietus Latvijā reģistrēts pirmo reizi novērojumu vēsturē.

Ūdens temperatūra ir +16..+22 grādi, vietām Rīgas līča piekrastē tā pazeminājusies līdz +13..+15 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas