Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pēc masveida bērnu saslimšanas LIC uzmanība trim izglītības iestādēm Bauskā

Latvijas Infektoloģas centra (LIC) speciālisti pieļauj, ka bērnu masveida saslimšana Bauskā, varētu būt kāda zarnu infekcijas slimība. Speciālisti pārbaudīs Bauskas pamatskolu, Bauskas 2.vidusskolu un Bauskas bērnudārzu „Zīlīte”, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu. Laboratorisko izmeklējumu rezultāti būs zināmi 16.septembrī, kad arī varēs konkrēti pateikt par saslimšanas cēloņiem.

Jau ziņots, ka kopumā kaite skārusi ap 70 bērnu.

Bērni ne tikai ārstējušies mājās, bet nonākuši arī slimnīcā, kur ievietoti četri bērni, pastāsta LIC sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Skrastiņa. Viens no bērniem nonācis arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā. Analīžu rezultāti par saslimšanas iemesliem no LIC gaidāmi ceturtdien vai piektdien, informēja I.Skrastiņa.

Bauskas pamatskola direktors Jānis Rumba pieļauj, ka masveida saslimšanā vainojams Rota vīruss, skolas ēdnīca uz piecām dienām slēgta, lai Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) varētu veikt visas pārbaudes.

Piektdien skolu Bauskā nav apmeklējuši 68 skolēni, bet šodien slimo joprojām 30. Arī skolotājus skārusi kaite ar līdzīgiem simptomiem kā skolēniem – vemšanu un caureju, Diena.lv pastāstīja direktors.

“Šodien noskaidrojam, kuri skolēni skolu neapmeklēja tieši saslimšanas dēļ, jo iemesli jau var būt visādi. Mācību process turpinās,” skaidro direktors.

Slēgtās ēdnīcas dēļ, skolai nācies saīsināt darbadienu, lai pagarinātās grupas bērniem nebūtu visu dienu jāiztiek bez ēšanas.

J.Rumba gan norāda, ka, viņaprāt, ēdināšanas uzņēmums pēkšņajā vīrusa izplatībā vainojams nevarētu būt, bet atzīst, ka tas, ka no 281 skolas audzēkņa vienā dienā saslimuši gandrīz 70, ir “nepatīkams un ievērojams fakts”.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vecākā eksperte Aija Melngaile pastāsta, ka piektdien virtuvē gatavotās pusdienas – frikadeļu zupas un rīsu saldā paraugi paņemti analīzēm, kas varētu būt gatavas otrdien vai trešdien. Higiēnas apstākļi virtuvē nav tikuši pārkāpti. Kārtībā bijuši arī dokumenti par piegādāto produktu kvalitāti.

PVD atturas no komentāriem, ka bērnu saslimšanu varētu būt izraisījis Rota vīruss. Šobrīd viss ir varbūtības līmenī, norāda A.Melngaile.


(papildināta ar informāciju no LIC)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas