Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc trim dienām nav izdevies atrast Daugavas krastā pazudušo zēnu

Meklētājiem joprojām nav izdevies atrast Daugavpils novada Naujenes pagasta Kraujas ciemā pazudušo septiņus gadus veco Aleksi Jemeļjanovu. Šobrīd upes gultnes pārmeklēšana esot pārtraukta, jo ūdens līmenis Daugavā ir augsts un straume pārāk liela, _Diena _uzzināja Naujenes pagasta pārvaldē.

Zēns pirmdienas pēcpusdienā izgājis pastaigāties un mājās nav atgriezies. Vecāki sākuši meklēšanu pašu spēkiem, bet, kad tas nav izdevies, ap desmitiem vakarā ziņojuši policijai.

Pazudušā puisēna meklēšanā bija iesaistīts liels skaits policijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvju, izmantots arī helikopters. Kopumā meklēšanas pasākumos bija iesaistīti 50 kareivji, 22 policijas darbinieki un kinologs ar dienesta suni. Tika pārmeklēta pazuduša zēna dzīvesvietas tuvumā esoša apkārtne, kā arī dzīvesvietas tuvumā esošais Daugavas labais krasts. Meklēšanas darbi turpinājās līdz plkst.2.30 naktī.

Paralēli veiktajā izmeklēšanā noskaidrots, ka bērns, visdrīzāk, iekritis upē, informē Valsts policija. Otrdien meklēšanas pasākumi tika turpināti, tajos piedalījās 20 zemessargi, zemessardzes gaisa spēku helikopters, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologi ar diviem dienesta suņiem. Divi robežsardzes speciālisti pārmeklēja Daugavas labā krasta vižņus un ledus krāvumus ar pārnēsājamo termovizoru, savukārt Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters, kas ieradās no Ludzas, pārmeklēja teritoriju, izmantojot stacionāro termovizoru un vizuālas novērošanas iekārtas. Pavisam meklēšanā tika iesaistīti 11 robežsardzes darbinieki un 22 policijas darbinieki.

Kā pastāstīja Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, zēns ir ģimenē vienīgais dēls, māmiņa strādā valsts robežsardzē, ģimene ir sociāli labvēlīga un zēnam neesot bijusi nosliece uz klaiņošanu. Bažas rada tas, ka Kraujas ciems atrodas pašā Daugavas krastā un upē jau ir sākusies ledus iešana.

Valsts policija informē, ka ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas