Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc ugunsgrēka Cēsīs būvēs jaunu lielveikalu

Šonakt Cēsīs nodegušais lielveikals Globuss tiks būvēts no jauna, aģentūrai LETA pastāstīja SIA Ilga-Sigulda izpilddirektors Kaspars Kepals. Ugunsgrēku pārcietušās ēkas daļas tiks nojauktas, un to vietā tiks celts jauns lielveikals, kuru uzņēmums plāno pabeigt rudenī.

Kā liecina Kepala rīcībā esošā informācija, ugunsgrēks izcēlies veikala iekštelpās un nav saistīts ar ļaunprātīgu dedzināšanu. Tiek pieļauts, ka kāds no nomniekiem pa nakti bez uzraudzības bija atstājis ieslēgtu sildītāju, kas arī izraisījis ugunsgrēku. Lielveikalā strādāja aptuveni 20 nomnieku, daudziem no viņiem prece neesot bijusi apdrošināta.

No lielveikalu apsargājošā uzņēmuma Ilga-Sigulda pārstāvji ieguvuši informāciju, ka aizvadītās nakts laikā trauksme veikala telpās nostrādājusi trīs reizes. Pirmo reizi trauksme nostrādāja plkst.23.53. Apsardzes darbinieki devušies uzņēmumu apskatīt, taču nebija to izstaigājuši pilnībā un aizbraukuši. Otro reizi trauksme nostrādāja plkst.2 naktī, taču nekas aizdomīgs veikala apkārtnē netika konstatēts. Trešo reizi trauksme nostrādāja plkst.2.52, un, kad apsardzes darbinieki ieradušies pie veikala, tas jau bija liesmās. Kepals nezināja teikt, vai Ilga-Sigulda vērsīsies pret apsardzes uzņēmumu.

Liesmas nopostīja pilnīgi visu lielveikala teritoriju.

Saistībā ar ugunsgrēku lielveikalā LNT raidījumā 900 sekundes Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Intars Zitāns informēja, ka izsaukums uz ugunsgrēka vietu saņemts plkst.2.57, pirmā ugunsdzēsēju mašīnas ekipāža ieradusies jau pēc četrām minūtēm. Tā konstatējusi, ka liesmas pārņēmušas jau 80% lielveikala, deguši piekaramie griesti.

Degšana sākusies no jumta un pēc tam aizdegušās arī veikalā esošās preces, atsaucoties uz Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu daļā sniegto informāciju, vēsta LETA. Ugunsgrēks tika lokalizēts ap plkst.5.30.

Ugunsgrēks novērtēts kā paaugstinātas bīstamības, tika slēgtas veikalam pieguļošās ielas. Iemesli, kāpēc izcēlies ugunsgrēks, nav zināmi, glābēji pieļāva, ka varētu būt uzsprādzis apkures katls.

Lielveikals atrodas Raiņa ielā 26/28, tā kopējā platība ir 2400 kvadrātmetru.

Ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši.

Veikalā Globuss atradās arī Supernetto veikals, kas arī nodedzis. Rimi Latvia, kura ķēdē ietilpst Supernetto, informē, ka veikals, iekārtas un preces ir apdrošinātas. Zaudējumu apjomus sāks aprēķināt pēc ugunsnelaimes novēršanas. Supernetto kolektīvā strādāja 13 darbinieki, daļai darbs tiks piedāvāts otrā Cēsu Supernetto veikalā, daļai - Valmierā un citās pilsētās.

Ugunsgrēkā cietušā tirdzniecības centra Globuss pārvaldītāja SIA Ilga Sigulda prezidents Jānis Bormanis īsumā teica, ka uguns izpostījusi galvenokārt veikalu Supernetto. Centrā strādāja arī citi nomnieki, bet Supernetto bijis lielākais no tiem. Uz konkrētiem jautājumiem par iespējamiem zaudējumiem telpu īpašniekiem J.Bormanis neatbildēja, aizbildinoties ar aizņemtību un noliekot telefona klausuli.

Jāatgādina, ka jau aizpērn jūlijā Rīgā, Brīvības ielā nodega t/c Globuss, kurā atradās Supernetto un kas pēc tam tika atjaunots triju mēnešu laikā. Savukārt vēl 2004.gadā ugunsgrēks izcēlās Siguldas restorānā Aparjods, kura īpašnieks ir Ilga Sigulda. Toreiz ugunsgrēkā cietušā restorāna atjaunošanai un restaurācijas darbiem tika iztērēti ap 170 tūkstošiem latu.

Apdrošinātājs Ergo Latvija informē, ka ugunsgrēkā Cēsīs cietuši divi tā klienti un, pēc Ergo datiem, šo klientu zaudējumu apmērs var sasniegt divus miljonus latu. Ergo ekspertu grupa šobrīd strādājot notikuma vietā, veic lietas apstākļu noskaidrošanu un novērtē iespējamos ugunsgrēka nodarītos zaudējumus. Runājot par iespējamiem ugunsgrēka rašanās iemesliem, Ergo eksperti izsaka aizdomas par īssavienojumu elektroinstalācijās, taču gala slēdziens būs zināms tikai pēc iepazīšanās ar izmeklēšanas un ekspertīžu rezultātiem.

Pēdējos gados, pēc Ergo datiem, ugunsgrēki tirdzniecības centros un citos objektos ir viens no izplatītākajiem negadījumiem veidiem ar lielākajām izmaksātajām atlīdzībām.

Jāpiemin, ka Cēsīs aizvadītājā naktī ugunsgrēks izcēlies arī Sv.Jāņa baznīcā. Kā vēsta LETA, ap plkst.22 aizdegusies piebūve astoņu kvadrātmetru platībā, taču liesmas visai ātri izdevies apdzēst.

Ugunsgrēks bija izcēlies piebūvē pie baznīcas Šajā telpā atradās sētnieka darba rīki, lieli zaudējumi neesot nodarīti, jo ugunsgrēks nav pārgājis uz tās iekštelpām un laicīgi nodzēsts. Cilvēki ugunsnelaimē nav cietuši. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka nelaime varētu būt izcēlusies no bojājuma dūmvadā, taču oficiālie ugunsgrēka cēloņi vēl tiks skaidroti.

(pievienotas pirmās rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas