Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pedagogu zemāko mēneša darba algas likmi palielinās par 10%

No šī gada 1.septembra pedagoga zemāko mēneša darba algas likmi palielinās par 10% jeb aptuveni par 25 latiem, trešdien paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (V) pēc tikšanās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadības pārstāvjiem un izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli.

Savukārt pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ieguvuši 4. un 5.kvalitātes pakāpi, par viņu veikto pedagoģisko darbu piemaksās attiecīgi 8% un 12%.

Pagaidām nav zināms, kad piemaksas pie darba algas saņems pedagogi, kuri ir ieguvuši 3.kvalitātes pakāpi. Par to, vai piemaksa būs jau no 2013.gada 1.janvāra vai tikai no 1.septembra, lems valsts budžeta iespēju robežās. Tāpat pašlaik ne Dombrovskis, ne LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš nevarēja pateikt, par cik procentiem varētu piemaksāt šīs kategorijas skolotājiem un cik liela kopējā summa ir nepieciešama, lai 3.pakāpes skolotājiem varētu nodrošināt piemaksas.

Trešdien pēc tikšanās ar ministru prezidentu Dombrovski, Finanšu ministrijas pārstāvjiem, kā arī LIZDA pārstāvjiem izglītības un zinātnes ministrs Ķīlis pateicās par premjera un Finanšu ministrijas pārstāvju atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotajam memoranda projektam, kurā paredzēts pedagogiem palielināt atalgojumu, jau sākot ar šī gada 1.septembri, kā arī izstrādāt principiāli jaunu pedagogu motivācijas sistēmu, kas paredzētu pedagogu atalgojuma sasaisti ar darba kvalitāti.

"Ir ļoti svarīgi, lai, ceļot pedagogu atalgojumu, mēs celtu arī visas Latvijas izglītības kvalitāti. Esmu gandarīts, ka pedagogi ir pirmā profesija, kam pēc krīzes pārvarēšanas atsākam algas paaugstināšanu, turklāt tas notiek ievērojami ātrāk, nekā noteikts valdības deklarācijā. Taču šoreiz principiāli atšķirīgs ir tas, ka esam apņēmušies to nedarīt mehāniski, bet gan piesaistot atalgojumu kāpumu pedagogu profesionālajam sniegumam," uzsvēra Ķīlis.

Ministrs pateicās par konstruktīvu sadarbību Latvijas Izglītības vadītāju asociācijai, kuras vārdā tās viceprezidents Laimnesis Bruģis šorīt IZM parakstīja sagatavoto memorandu. Vienlaikus ministrs pauž cerību, ka iespējami drīz memorandu izdosies parakstīt arī ar LIZDA un Latvijas pedagogu domes pārstāvjiem un šī kavēšanās neietekmēs labo nodomu izpildi.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti grozījumi trijos ministru kabineta noteikumos, kas paredz, ka pedagoga zemākā mēneša darba algas likme no šī gada 1.septembri plānota 270 lati līdzšinējo 245 latu vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas