Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pērn NMPD laicīgi ieradies uz 86% izsaukumu

Pērn Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) savlaicīgi izpildījis 86% izsaukumu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Pērn pilsētās palīdzība dzīvībai un veselībai kritiskos stāvokļos tika sniegta 224 976 gadījumos. Savlaicīgi jeb ar ierašanās laiku līdz 15 minūtēm izpildīti 201 230 jeb 89,4% no šiem izsaukumiem.

Savukārt laukos saņemti 73 911 šāda veida izsaukumi, kuros savlaicīgi jeb ar ierašanās laiku līdz 25 minūtēm izpildīti 61 076 jeb 82,6% izsaukumu.

Kā informēja NMPD pārstāve Inga Vītola, izsaukumu operativitāti var ietekmēt dažādi faktori, piemēram, ceļu stāvoklis, attālumi, izsaukumu intensitāte kopumā kādā konkrētā brīdī, arī laiks, cik ilgi brigāde ir aizņemta.

Pērn kopumā tika izpildīti 438 888 neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukumi, tostarp 54,4% bijuši saistīti ar dzīvībai un veselībai kritiskiem stāvokļiem, 38,9% tika izpildīti pārējos gadījumos, kas saistīti ar saslimšanām un pārvešanu, kā arī 6,7% izsaukumu bijuši bez rezultāta. Izsaukumus par bez rezultāta sauc, kad pacients vai cietušais nav bijis atrodams notikuma vietā, noticis viltus izsaukums, izsaukums ticis atcelts, brigāde nav atradusi izsaukumā norādīto adresi vai arī pacients atsakās no apskates un medicīniskās palīdzības.

Lielākā daļa jeb 62,2% izsaukumu, kas saistīti ar dzīvībai un veselībai kritisku stāvokli, ir pēkšņu saslimšanas un akūtu stāvokļu dēļ. 26,7% šo izpildīto izsaukumu saistīti ar traumām un nelaimes gadījumiem, 8,2% - ar akūtu pārvešanu, bet 3% - ar dzemdību un grūtniecības pataloģiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas