Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pērn par 4% samazinājās publisko iepirkumu skaits

2012.gadā publicēto iepirkumu skaits ir samazinājies par 4%, salīdzinot ar 2011.gadu, liecina Ziemeļeiropas un Baltijas valstu iepirkumu informācijas sniedzējs, elektronisko iepirkumu sistēmas veidotājs un ieviesējs Skandināvijā Mercell Latvia.

Visvairāk tie tika izsludināti celtniecības, arhitektūras un inženiertehnisko pakalpojumu, kā arī medicīnas nozarē. Tāpat bija novērojami vairāki neierasti un specifiski iepirkumi.

Publisko iepirkumu likumā reglamentēto iepirkumu skaits ir samazinājies par 8,5%, kas ir vairāk kā 1500 konkursi gadā. Turpretī likumā nereglamentēto konkursu skaits 2012.gadā ir ievērojami pieaudzis - par 19%. Šie konkursi tiek izsludināti tikai pašvaldību, ministriju, valsts iestāžu un uzņēmumu mājaslapās. Visvairāk iepirkumusizsludināja 2.ceturksnī, bet vismazāk 3.ceturksnī. Svārstības publicēto iepirkumu skaitā gadā laikā nosaka ne tikai sezonalitāte, bet arī Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma pieejamība un izsludinātie projekti.

Visaktīvāk iepirkumus izsludināja celtniecības nozarē (5371 konkurss), arhitektūras un inženiertehnisko pakalpojumu (1592), kā arī medicīnas nozarē (1281). Ja medicīnas nozarē iepirkumi tiek izsludināti salīdzinoši vienmērīgi visu gadu, tad celniecības darbiem, arhitektūras un inženiertehniskajiem pakalpojumiem ir sezonāls raksturs, kas atspoguļojas arī izsludināto konkursu skaitā. 2012.gada 2.ceturksnī izsludināja par 35% vairāk celtniecības iepirkumus kā 4.ceturksnī. Vienmērīgi gada laikā tika izsludināti arī transporta iekārtu (1084 konkursi), mēbeļu (1007) un pārtikas (729) piegādes iepirkumi.

Īpašu ievērību ir izpēlnījies VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātais iepirkums par 7.korpusa rekonstrukciju, kas tika publicēts 3.septembrī, bet uzvarētājs vēl joprojām nav noskaidrots daudzo grozījumu un termiņa pagarinājumu dēļ.

Tāpat arī 2012.gadā izsludināti vairāki neierasti iepirkumi, piemēram, Matu izstrādājumu un ar tiem saistīto preču piegāde, Vajadzību izpētes pakalpojums, Par aromātisko eļļu iegādi pirtīm un dušām, Par Valsts policijas veicināšanas balvu iegādi ceļu satiksmes dalībniekiem, kuri ievēro ceļu satiksmes noteikumus u.c.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas