Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 29. augusts
Aiga, Armīns, Vismants

Personas ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli no otrdienas nevarēs iebraukt Latvijā

No otrdienas, 16.jūlija, plkst. 00.01 personām ar Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem - vieglajām pasažieru automašīnām - liegts iebraukt Eiropas Savienībā (ES) caur Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietām, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Lai mazinātu sankciju apiešanas riskus, ES, apstiprinot 8. sankciju pakotni pret Baltkrieviju, lielā mērā ir salāgojusi Baltkrievijai noteiktās sankcijas ar Krievijai noteiktajām sankcijām, akcentē VID.

Noteikts, ka no Baltkrievijas ir aizliegts ievest tādas preces, kas ļauj Baltkrievijai dažādot ieņēmumu avotus, tādējādi ļaujot tai iesaistīties Krievijas agresijā pret Ukrainu, ja šo preču izcelsme ir Baltkrievijā vai ja tās tiek eksportētas no Baltkrievijas. Pielikumā ir iekļautas arī vieglās automašīnas.

Minētais iebraukšanas aizliegums neattieksies uz transportlīdzekļiem, kas paredzēti diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, tostarp delegāciju, vēstniecību un misiju izmantošanai, tiem pārvietojoties.

Citām personām, kuras pārvietojas ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli, nebūs iespēja iebraukt ar to ES, šķērsojot Latvijas valsts robežu. Personai ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli no robežšķērsošanas vietas būs jāatgriežas atpakaļ valstī, no kuras tā plānoja iebraukt Latvijā.

Ja persona atteiksies pildīt muitas iestādes norādījumus, tostarp doties atpakaļ uz Baltkrieviju vai Krieviju, saskaņā ar muitas jomas normatīvajiem aktiem būs iespējams lemt par transportlīdzekļa konfiskāciju.

Personām tiks atļauts atgriezties no ES Baltkrievijā ar vieglajiem transportlīdzekļiem, kas reģistrēti Baltkrievijā, ja tie netiek deklarēti kā preces un tiek izmantoti tikai kā pārvietošanās līdzeklis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņš noliek deputāta mandātu un pamet darbu politikā

Parlamentārietis, kādreizējais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) nolicis Saeimas deputāta mandātu, aģentūrai LETA atklāja Jaunās vienotības (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Edmund...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas