Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pētersone-Godmane: Cilvēku glābšanā vairāk izdarīt nebija iespējams

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane kritiski vērtē atsevišķu politiķu aicinājumus izvērtēt_ glābēju darbu Maxima _traģēdijā Zolitūdē. Sestdienas rītā intervijā Rīta Panorāmai amatpersona sacīja, ka līdz šim glābšanas darbos izdarīts viss maksimāli iespējamais.

"Vērtējot glābēju rīcību un visu iesaistīto dienestu sadarbību jau no paša darbu sākuma, mums šobrīd nav nekādu iebildumu pret to, kā tas tika izdarīts. Tehnika un cilvēki tika sakoncentrēti iespējami īsā laikā, un līdz otrajam nogruvumam izglābtie cilvēki jau bija liela uzvara, kaut arī mēs zaudējam trīs savus darbiniekus," sacīja Pētersone-Godmane. "Izglābto cilvēku dzīvības ir tas, ar ko mēs varam atskaitīties sabiedrībai, ar ko mēs esam palīdzējuši."

Pēc glābšanas darbu beigām to kvalitāte tiks stingri izvērtēta.

Atbildot uz jautājumu, vai nav bijis iespējams glābšanas darbu sākumā paveikt vēl vairāk, lai glābtu, iespējams, tobrīd zem drupām vēl dzīvus palikušos, Pētersone-Godmane atzina, ka izdarīts viss iespējamais. "Šī nelaimes vieta ir ļoti ierobežota, mēs nerunājam par teritoriju vairāku hektāru platībā. Ir viens kvadrāts, kuram no vienas puses ir 12 stāvu māja, ir divas piebraukšanas puses un laukums, kurā var darboties ceļamkrāni." Viņa atzina, ka glābēji pamatā strādā ar rokām vai lāpstām, tās ir smiltis un būvgruži. "Nelaimes vietā strādā tik cilvēku, cik tur var apgriezties. Galvenais ir maiņu rotācija, lai glābēji nestrādātu pāri saviem spēkiem."

Tāpat valsts sekretāre vēlreiz apliecināja, ka Iekšlietu ministrija no savas puses darīs visu, lai ugunsdzēsēji un bojāgājušo glābēju ģimenes no valsts saņemtu pēc likuma pienākošos materiālo atbalstu.

Kā ziņots, traģiskākajā nelaimes gadījumā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam Zolitūdē, bojā gājuši 52 cilvēki, tai skaitā trīs glābēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas