Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pētersone no amata atbrīvo savu vietnieku Kravali (papildināts 12:57)

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone pirmdien no amata abtrīvojusi savu vietnieku Tāli Kravali. Par to Pētersone informēja intervijā LNT raidījumā 900 sekundes. VID ģenerāldirektore atklāja, ka Kravalis atstādināts, jo viņam beigusies augstākās pakāpes pielaide valsts noslēpumam, kas nepieciešama amata pienākumu pildīšanai.

Tuvojoties pielaides termiņa beigām, Kravalis drošības dienestiem savlaicīgi nebija iesniedzis nepieciešamo informāciju, lai varētu tikt izvērtēta termiņa pagarināšana.Pētersone arī atgādināja par trim pret Kravali uzsāktajām disciplinārlietām - viena no tām beigusies bez pārkāpumu konstatēšanas, otrajā Kravalim tika izteikts rājiens, bet trešajā gadījumā lēmums vēl nav pieņemts.

VID Komunikācijas daļā aģentūru LETA informēja, ka vakar, 29.februārī, ar Kravali ir izbeigtas valsts civildienesta attiecības, jo bez šīs speciālās atļaujas nav iespējams pilnvērtīgi veikt amata pienākumus. Tas nozīmē, ka šobrīd Kravalis vairs neieņem nekādu amatu VID - nedz ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, nedz Muitas pārvaldes direktora.

Jau kopš pagājušā gada rudens, kad Kravalis tika atstādināts no amata, viņa amata pienākumus pilda viena no viņa vietniekiem Gulbe-Otaņķe. "Darbs muitas jomā turpinās un tiek veikts pilnvērtīgi. Šobrīd lēmums par turpmāko rīcību saistībā ar ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, Muitas pārvaldes direktora amata vietu vēl nav pieņemts. Visticamāk, pirms galīgā lēmuma pieņemšanas tas tiks pārrunāts arī ar finanšu ministri," informēja VID.

Pērn oktobrī pret Kravali tika sākta disciplinārlieta par vairākām epizodēm, tai skaitā par to, vai tranzīta nozarē procedūras Latvijā ieviestas atbilstoši Eiropas Savienības regulai, kura ir spēkā aptuveni 10 gadus. 8.oktobrī Kravalis uz dienesta izmeklēšanas laiku no amata tika atstādināts.

Kravalis VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, kā arī Muitas pārvaldes direktora amatā strādāja kopš 2010. gada.

Pašlaik Kravaļa amata pienākumu izpildītāja ir Ingrīda Gulbe-Otaņķe.

VID vadītāja norādīja, ka dienests visu laiku "tur roku uz pulsa" un vērtē savus darbiniekus (VID kolektīvā ir vairāk nekā 4000 darbinieku), tostarp vērtēšanai pakļautas arī augsta līmeņa amatpersonas. Pašlaik, izpētot ienākumu deklarācijas un cita veida informāciju, identificētas vairāk nekā 150 personas, kurām tiek prasīti paskaidrojumi un veiktas dokumentu pārbaudes, vai konkrēto darbinieku dzīvesveids un pirkumi atbilst viņu legālajiem ienākumiem.

Tostarp tiek vērtēti arī Finanšu policijas darbinieki, procesā iesaistot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. "Ir identificētas personas, kurām jāpievērš pastiprināta uzmanība," neslēpa Pētersone.

Kopš VID ģenerāldirektores stāšanās amatā no darba atbrīvoti vairāk nekā 50 darbinieki - gan kriminālprocesu, gan disciplinārlietu rezultātā, tāpat arī vienošanās par darba attiecību izbeigšanu reizēm panākta pēc pārrunu veikšanas.

(pievienotas 4. un 5. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas