Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pētersone par atkāpšanos: Ir bezcerība valsts pārvaldes bezjēdzību novēršanā

Pēc 21 gada valsts pārvaldē nākas secināt, ka trūkst perspektīvas valsts pārvaldes situācijas uzlabošanā, vienlaikus arī neizdodas uzlabot sabiedrības viedokli par valsts sektoru kopumā, otrdien, stāstot par atlūguma iesniegšanas iemesliem, atzina Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Preses konferencē, kas ilga vairāk nekā 40 minūtes, Pētersone izklāstīja, ka psiholoģisko fonu ietekmējušas arī runas par izmaiņām VID un tam sekojošā nomelnojošā kampaņa, un "tas, kas notiek apkārt, ietekmē vienu vai otru lēmumu", taču nav bijis iemesls atlūguma uzrakstīšanai.

Runājot par atkāpšanās iemesliem, viņa uzsvēra, ka tic valsts pārvaldei, taču tai Latvijā trūkst spēcīgas virsvadības. Ilgstoši vērojot bezjēdzīgus apstākļus, piemēram, kad vairākus gadus bijuši tikai solījumi par atalgojuma reformām un valsts pārvaldes modernizēšanu, nevar prasīt, ka jauni cilvēki ar augstāko izglītību strādās ar pilnu atdevi, vienlaikus saņemot nedaudz lielāku samaksu par minimālo atalgojumu. Šī iemesla dēļ nācies novērot, ka jauni cilvēki, kuri darbā valsts pārvaldē atnākuši ar "dzirkstelīti acīs", ātri vien pieviļas.

"Ir daudzas lietas, kas man kā sabiedrības loceklim liekas pilnīgi bezjēdzīgas. It kā kuļamies vienā un tajā pašā vietā un nekādi nevaram pavirzīties ar straujiem lēcieniem uz priekšu. (..) Ir daļā sabiedrības viedoklis, ka valsts pārvaldē strādā tikai dīkdieņi, kas neko citu nedara kā tikai kafijo un domā, kādus birokrātiskus šķēršļus radīt, bet tā tas nav," pauda Pētersone.

Tādos apstākļos sakrājies tik daudz iemeslu, ar ko neapmierināta sabiedrība, kas dusmas par konkrētiem gadījumiem izgāž uz valsts pārvaldi, sevišķi uz VID. Arī VID apkalpojošais personāls ikdienā saņem pārmetumus par rindām pie ārstiem, nepietiekamām medicīniskajām kvotām un citām ar VID darbu nesaistītām problēmām, piebilda Pētersone.

Pašreizējā VID vadītāja nevarēja nosaukt kādu personu, kuru ieteiktu kā piemērotu kandidātu uz VID vadītāja vietu, taču uzskata, ka tam vajadzētu būt cilvēkam, kurš iepriekš nav strādājis VID un būtu labs menedžeris, kuram būtu dota iespēja izveidot pašam savu komandu.

Pētersona pašlaik vēl nezinot, ko plāno darīt pēc VID ģenerāldirektora amata pilnvaru nolikšanas, taču uzsvēra, ka darbu VID struktūrās vai citviet valsts struktūrās neturpinās. Viņai esot idejas un ieceres, kuras vēlas īstenot.

"Es neeju salauzta vai, teiksim, paklupusi. Esmu gatava jauniem izaicinājumiem," teica Pētersone.

Jau vēstīts, ka Pētersone pirmdien iesniegusi atlūgumu. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) otrdien aģentūrai LETA apstiprināja, ka Pētersones atlūgumu tomēr pieņems pēc tam, kad bija lūgusi VID vadītājai savu lēmumu vēlreiz apdomāt.

Iepriekš vēstīts, ka nezināma persona vai personu grupa mēģina īstenot Pētersones nomelnošanas kampaņu. Pētersone norādīja, ka saista šo kampaņu ar cilvēkiem, kuriem VID notiekošās pārmaiņas traucē turpināt iepriekš darīto.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. Amatos VID struktūrās paredzēts pārcelt 34 darbiniekus, bet pieci tiks pārcelti uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas