Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pie Dānijas krastiem nogrimušā kuģa "Unora" zvejnieki atgriezušies Latvijā

Četri izglābtie netālu no Dānijai piederošās Bornholmas salas otrdienas rītā nogrimušā zvejas kuģa "Unora" zvejnieki ceturtdien atgriezušies Latvijā.

Ventspils ostas kapteiņu dienestā aģentūra BNS uzzināja, ka zvejnieki mājās atgriezušies ar kuģi "Bonivārs", kas tāpat kā "Unora" pieder Ventspils uzņēmumam "5B". "Bonivārs" Ventspils ostā ienācis ceturtdien ap pusdienas laiku.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā dažas minūtes pēc plkst.10 saņemta informācija, ka 37 jūras jūdzes Baltijas jūras centrālajā daļā nogrimis Latvijas zvejas kuģis. Glābšanas dienesti avārijas rajonā atraduši plostu ar četriem jūrniekiem, bet divi pazuduši. Noskaidrots, ka "Unora" nogrimis, jo sasvēries, velkot no ūdens ārā zvejas tīklus.

Krasta apsardzes dienests aģentūru BNS iepriekš informēja, ka, saņemot informāciju no zvejas kuģa izglābtajiem apkalpes locekļiem, noskaidrojies, ka zvejas laikā, ceļot ārā tīklus, kuģim radusies kritiska sānsvere uz labo bortu un kuģis strauji - apmēram triju minūšu laikā - nogrimis.

Izglābušies visi zvejnieki, kas bijuši uz klāja un pēc sānsveres iekrituši ūdenī, bet pazudušie - kapteinis un mehāniķis - esot atradušies stūres mājā.

Par notikušo Latvijas Jūras administrācijas Avāriju izmeklēšanas nodaļas speciālisti sākuši izmeklēšanu. Izmeklēšanā noskaidros kuģa bojāejas iemeslus, kā arī sagatavos rekomendācijas un ieteikumus līdzīgu negadījumu novēršanai nākotnē.

Kuģis "Unora" 7.februāra vakarā izgājis no Ventspils ostas, tomēr pieraksta osta viņam ir Rīgā. Kuģa īpašnieks ir Ventspils firma "5B". Kuģa apkalpe esot no Ventspils, Rīgas un Jūrmalas. 1989.gadā būvētais "Baltika" tipa zvejas kuģis "Unora" Dānijas ūdeņos zvejojis brētliņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas