Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Piena paku laivu regate pulcē skatītāju tūkstošus

Piena paku laivu regate sen vairs nav tikai atraktīvs Piena, maizes un medus svētku papildinājums, bet kļuvusi par "dienas naglu". Kaut 2012.gada augusta pēdējā sestdienā neizdevās, kā pēdējos gados ierasts, pārsniegt iepriekšējo dalībnieku rekordskaitli, 30 ar fantāziju darināti peldlīdzekļi bija pietiekama "ēsma", lai Lielupes labā krasta promenādē pulcētu līdzjutēju tūkstošus, ziņo portāls zz.lv.

Skatītāju tūkstošiem Lielupes labajā krastā noteikti jāpieskaita arī tie simti, kas desmito Rasa piena paku laivu regati vēroja no tilta augstumiem vai, par spīti būvlaukuma radītām neērtībām, uz peldlīdzekļiem, kuru darināšanā izmantoti 40 000 litrīgo piena paku, noraudzījās no Pasta salas.

Šoreiz vietas maiņa – laivu noenkurošana pilsētas gājēju promenādē – izrādījās ļoti veiksmīgs risinājums, jo redzamība uz visu notiekošo bija nesalīdzināmi labāka, nekā iepriekšējos gados, pūlim drūzmējoties pie Jelgavas pils. Un bija arī ko redzēt, jo regates dalībnieki nekad nav sūdzējušies par izdomas trūkumu. Protams, bija komandas, kuras centās distanci veikt pēc iespējas ātrāk, bet ne mazāku atzinību izpelnījās vienība ar devīzi Apnicis mums kāpostos! (peldlīdzeklis nr.8), kur ātrums tika upurēts tik aktuālās demogrāfiskās problēmas risinājumam visa brauciena garumā. Vai alternatīvais risinājums darbībā – Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons (laiva nr.9) uzdrošināšanās pierādīt, ka "ūdens, atšķirībā no kāpnēm, ir pieejams visiem".

Ar muzikālām etīdēm, nebūt nesteidzoties uz finišu, priecēja Jaunā viļņa pārstāvji Raimis – Jūrmalas vietā Jelgavai priekšroku devusī Alla Borisovna, Filips, Laima un kāds pašam Raimondam Paulam stipri līdzīgs pianists pie klavierēm (nr.16). Netrūka dažādu sporta veidu pārstāvju – pludmales volejbolistu Piena zelts LLU Studentu teātra izpildījumā (nr.10), basketbola klubs Jelgava (nr.7) un regbija klubs Mītava (nr.23). Poliklīnika Lielupes ūdeņos izgāja ar savu Medikopteru (nr.29),  pašvaldības policisti bija Supervarone Jelgavā (nr.13), startēja un godam finišēja arī apvienotā Jelgavas mediju komanda (nr.27).

Bija tādi, kas spilgtu uzvedumu spēja apvienot ar ātrumu – deju kolektīva Laipa veidotais Vantings (nr.2), piedāvājot līdzjutējiem eklērus kopā ar ekskluzīvu iespēju uzrāpties Vanšu tiltā, izrādījās ne tikai visatraktīvākie, bet arī visātrākie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas