Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieņem likuma grozījumus plašākai elektronisko parakstu izmantošanai

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, paredzot, ka drošu elektronisko parakstu turpmāk varēs izmantot plašāk.

Par likuma izmaiņām atbildīgās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK) norāda, ka šīs izmaiņas nozīmē atvieglojumus dokumentu apritē gan iedzīvotājiem, gan arī uzņēmējiem. No regulējuma izslēgti iepriekš noteiktie ierobežojumi elektronisko dokumentu izmantošanai, piemēram, līgumiem nekustamo īpašumu jomā, galvojuma līgumiem un privātiem darījumiem ģimenes tiesību jomā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Ņemot vērā tehnoloģiju attīstību, elektroniskā paraksta pieejamību un drošības līmeni, nav pamata saglabāt ierobežojumus elektroniskā paraksta lietošanai, teikts likuma izmaiņu anotācijā.

Līdz šim Elektronisko dokumentu likumā bija noteikts, ka elektroniski nevar parakstīt līgumus par nekustamā īpašuma pirkšanu, galvojuma līgumus, kā arī darījumus ģimenes un mantojuma tiesību jomā.

Likuma izmaiņu autori no Satiksmes ministrijas iepriekš deputātus informēja, ka joprojām būs virkne darījumu, kad nepieciešama personas fiziska klātbūtne.

Tāpat likuma grozījumi paredz - lai nodrošinātu iespēju atkārtoti saņemt kvalificētu sertifikātu attālināti, kā arī samazinātu klientu apkalpošanas centru apmeklēšanas nepieciešamību, parakstītājiem, kam ir derīgs drošs elektroniskais paraksts, būs iespēja ar to pieteikties elektroniskajam parakstam atkārtoti - pieteikumu varēs parakstīt ar e-parakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas