Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pilsētnieki no jaunās domes sagaida sociālās palīdzības un veselības aprūpes jautājumu risinājumus

Izvērtējot, ar ko jaunievēlētajiem pašvaldību deputātiem vajadzētu nodarboties, rīdzinieku un citu pilsētu iedzīvotāju prioritāšu saraksta augšgalā ir sociālās palīdzības un veselības aprūpes jautājumu risināšana. Savukārt lauku iedzīvotāji no savu pašvaldību deputātiem pirmām kārtām sagaida detalizētu un izsvērtu novadu attīstības plānu izstrādi, liecina jaunākā _DNB Latvijas barometra _pētījuma rezultāti.

Līdzās šiem pašvaldības domei prioritāri risināmajiem jautājumiem rīdzinieki kā īpaši būtisku atzīmējuši arī komunālo pakalpojumu organizēšanu (41%). Tikmēr citu pilsētu iedzīvotājus vairāk satraukusi drošības un kārtības problēmu risināšana (30%). Savukārt lauku iedzīvotāji vēlas, lai pašvaldība aktīvāk domātu par sabiedriskā transporta nodrošināšanu (21%). Jāpiebilst, ka gan lauku, gan ārpus Rīgas esošo pilsētu iedzīvotāji par nozīmīgu domes funkciju uzskata izklaides pasākumu rīkošanu.

Tai pašā laikā jautāti, kurās jomās pašvaldības darbs līdz šim bijis visveiksmīgākais, rīdzinieki, salīdzinot ar citu pilsētu un lauku iedzīvotāju atbildēm, visbiežāk norādījuši uz sabiedriskā transporta nodrošināšanu (50%), izklaides pasākumu rīkošanu (44%), drošības un kārtības problēmu (23%) un sociālās palīdzības jautājumu (25%) risināšanu. Interesanti, ka, neskatoties uz to, ka, pēc iedzīvotāju domām, Rīgas domes darbs transporta nodrošināšanas jomā bijis veiksmīgs, tieši šo darbības jomu iedzīvotāji izceļ arī kā prioritāti jaunajam domes sasaukumam.

Savukārt citu pilsētu iedzīvotāji biežāk nekā rīdzinieki un lauku iedzīvotāji uzskata, ka pēdējo četru gadā laikā viņu pašvaldībā vislabāk risināts ceļu un ielu uzturēšanas jautājums (43%). Tikmēr lauku iedzīvotāji pauduši apmierinātību ar pašvaldības darbu teritorijas labiekārtošanā (42%) un izglītības jautājumu risināšanā (22%).

Izvērtējot, kā mainījusies dzīve viņu pašvaldībā pēdējo četru gadu laikā, rīdzinieki snieguši vispozitīvāko vērtējumu, daudz biežāk nekā citu pilsētu un lauku iedzīvotāji atzīmējot, ka dzīve pašvaldībā pēdējos gados ir uzlabojusies. Tikmēr skeptiskāki par pašvaldībā paveikto bijuši citu pilsētu un lauku iedzīvotāji, norādot, ka nekas nav mainījies vai situācija viņu pašvaldībā pat pasliktinājusies.

Arī prognozējot to, kā dzīve viņu pašvaldībā varētu mainīties pēc vēlēšanām, lauku iedzīvotāji snieguši skeptiskas atbildes - 51% aptaujāto domājuši, ka nekas nemainīsies. Līdzīgās domās ir 44% rīdzinieku un tikpat daudz citu pilsētu iedzīvotāju.

Pētījuma dati iegūti Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā. Tās dalībnieki atsevišķos jautājumos varēja atzīmēt vairākas atbildes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas