Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pirmās pašvaldības saņem elektrības norēķinu kartes trūcīgajām mājsaimniecībām

Otrdien vairākas pašvaldības saņēma pirmās Elektrības norēķinu kartes, un tuvāko dienu laikā tiks uzsākta to izsniegšana iedzīvotājiem, informē _Latvenergo. _Kartes nonākušas pie Amatas, Dundagas, Engures, Ērgļu, Mazsalacas, Rugāju un Ventspils novadu pašvaldībām.

Akcijā tiks sniegts atbalsts Latvijas ģimenēm, kuras nonākušas ekonomiski nelabvēlīgā situācijā. Paredzēts, ka palīdzību elektroenerģijas 500 kWh norēķinu karšu veidā saņems 100 000 Latvijas mājsaimniecību. Plānots, ka atbalsta kampaņas laikā februāra beigās tiks vēlreiz apkopoti dati, lai izvērtētu un noteiktu pagaidām nerezervēto 34 000 elektrības norēķinu karšu izsniegšanas mērķauditoriju. 

Pēc šobrīd Latvijas Pašvaldību savienībā apkoptās informācijas, no pašvaldībām atbalstam ir pieteikti 66 000 trūcīgo mājsaimniecību, kas atbilst dāvinājuma mērķa grupām – trūcīgās mājsaimniecības GMI (garantētā minimālā ienākuma) pabalsta saņēmējas un trūcīgās ģimenes ar bērniem.

Lai saņemtu elektroenerģijas norēķinu karti, jābūt izziņai par trūcīgā iedzīvotāja statusu, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, kā arī savs Latvenergo klienta līguma numurs. Tāpat energokompānija iesaka ņemt līdzi pēdējo apmaksāto elektroenerģijas kvīti kā arī vienu tukšu kvīti nākamajam maksājumam. Sociālais darbinieks, izsniedzot karti, piereģistrēs informāciju par kartes saņēmēju un viņam karti un nodos to Latvenergo, kas attiecinās 500 kWh maksājumu uz katru konkrēto klientu.

Otrdien a/s Latvenergo notika informatīvs seminārs pašvaldību sociālo dienestu darbiniekiem, lai izskaidrotu elektrības norēķinu karšu izsniegšanas kārtības praktiskās detaļas. Semināru apmeklēja 128 pašvaldību pārstāvji, informē energokompānija.

Sociālā atbalsta kampaņā elektrības norēķinu karšu izsniegšanas laiks trūcīgajiem ir līdz 2010.gada 31.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas