Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Pirmdienas rītā elektroapgāde traucēta ap 30 000 klientu

Pirmdienas rītā ap plkst.6 vētras radīto postījumu dēļ elektroapgāde ir traucēta ap 30 000 klientu, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkls".

Elektroapgādes traucējumi pamatā fiksēti valsts centrālajos rajonos. Plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Tukuma, Jelgavas un Dobeles novadā, kam seko Ropažu, Mārupes un Olaines novadi.

"Sadales tīkla" operatīvie darbinieki un papildus piesaistītie darbuzņēmēji strādājot, lai atjaunotu elektroenerģijas piegādi. Sarežģītāku un plašu bojājumu situācijās elektroapgādes atjaunošana var prasīt ilgāku laiku, jāņem vērā, ka piekļuvi bojājumiem var apgrūtināt vētras gāztie koki, kā arī lietavu ietekmē applūdušas teritorijas, pauž uzņēmums.

Gatavojoties ekstremālajiem laikapstākļiem, "Sadales tīkls" svētdien izsludināja paaugstinātu operatīvo gatavību. Pie elektrotīkla bojājumu novēršanas kopš svētdienas vakara strādā "Sadales tīkla" operatīvie darbinieki, kā papildspēki piesaistīti arī līgumuzņēmēji. Kopumā bojājumu novēršanā gatavas iesaistīties gandrīz 100 operatīvā darba brigādes jeb ap 200 speciālisti.

Bojājumus elektrotīklos galvenokārt rada gaisvadu līnijās iegāzti koki un zari. Kur tas iespējams, elektroapgāde klientiem tiek tūlītēji atjaunota pa saistītajām elektrolīnijām. Vienlaikus jāņem vērā, ka situācija elektroapgādē var būt mainīga, jo bojājumi rodas atkarībā no vētras un nokrišņu zonas pārvietošanās ceļa, klāsta uzņēmums, var būt gadījumi, kad neilgi pēc bojājuma novēršanas vienā elektrolīnijas posmā elektroapgādes traucējumus izraisa bojājums citā šīs pašas līnijas posmā.

"Sadales tīkls" uzsver, ka ekstremālos laikapstākļos nav droši atrasties ārā, nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi. Nedrīkst tuvoties arī applūdušiem transformatoriem vai sadales skapjiem. Par šādām bīstamām situācijām jāziņo "Sadales tīklam".

Slikti laikapstākļi visvairāk apdraud gaisvadu elektrolīnijas. Šādas elektrolīnijas veido apmēram 35% no visa sadales elektrotīkla.

Kā ziņots, Latviju kopš svētdienas vakara šķērso aktīvs ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu, un vēja brāzmas ar spēku 20-24 m/s, vietām piekrastes rajonos pat 27-30 m/s. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajos rajonos izsludinājis oranžo lietus un vēja brīdinājumu, Rīgā un tās apkārtnē - sarkano, augstākā līmeņa, brīdinājumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas