Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pirmo svešvalodu 1.klasē bērni sāks mācīties no 2013.gada 1.septembra

Pirmo svešvalodu no 1.klases bērniem sāks mācīt ar 2013./2014.mācību gadu, līdz tam nemainot pašreizējo pirmās svešvalodas apguves kārtību – to paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas ceturtdien, izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji portālu Diena.lv informēja, ka patlaban saskaņā ar pamatizglītības standartu un mācību priekšmeta Svešvaloda standartu pirmā svešvaloda visās izglītības programmās tiek mācīta kā obligāts mācību priekšmets no 3.klases. Visiem 9.klases skolēniem ir jākārto eksāmens svešvalodā.

Kaut gan mācību priekšmeta Svešvaloda standarts to nenosaka, daudzās pašvaldībās tiek meklētas un atrastas iespējas bērniem svešvalodu sākt mācīt agrāk - gan skolu 1.un 2.klasē, gan pirmsskolas izglītības iestādēs. Tā, 2010./2011.mācību gadā 62 Latvijas skolās pirmo svešvalodu bērni uzsāka apgūt jau no pirmās klases. Visbiežāk skolas izvēlas mācīt angļu valodu – to bērni apgūst 57 skolās, divās skolās no 1.klases tiek mācīta franču, bet trijās skolās – vācu valoda. Svešvalodas apguve tiek piedāvāta arī vismaz 60 Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas