Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pirms 13.janvāra grautiņu lietas izskatīšanas pie tiesas veidojas rinda

Šodien ap plkst.9.45 pie Rīgas apgabaltiesas ēkas Abrenes ielā bija izveidojusies cilvēku rinda, kas, iespējams, saistīta ar šodien plānoto 13.janvāra grautiņu krimināllietas izskatīšanu.

Kā novēroja aģentūra LETA, cilvēki pa vienam tiek laisti tiesu namā un rinda veidojas tāpēc, ka ļaudis tiek pārbaudīti ar metāla detektoru, kā tas ikdienā notiek ar ikvienu tiesu nama apmeklētāju. Savukārt stāvlaukumā pie tiesu nama novietots neierasti liels skaits, deviņas, Valsts policijas automašīnas, no kurām trīs ir mikroautobusi un viens apvidus automobilis.

Pie tiesu nama nekādas nekārtības nenotiek, novēroja LETA.

Sākotnēji bija plānots šo lietu skatīt 4.stāva konferenču zālē, kurai ir lielāka ietilpība nekā citām telpām šajā ēkā, taču tiesa nezināmu iemeslu dēļ šodien zāli ir nomainījusi. Sēde notiks 3.stāvā, 32.zālē, kur tiek skatīta arī Ventspils mēra Aivara Lemberga un digitālās televīzijas krimināllieta.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā šodien plkst.10 atklātā tiesas sēdē plānots sākt izskatīt apjomīgo krimināllietu pret 68 personām, kuras apsūdzētas par piedalīšanos 2009.gada 13.janvārī Vecrīgā notikušajos grautiņos.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, pagaidām kriminālprocess nav sadalīts, līdz ar to uz pirmo tiesas sēdi aicināti visi 68 apsūdzētie. Lietu vienpersoniski izskatīs Rīgas apgabaltiesas tiesnese Irēna Logina.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas apgabaltiesā, 13.janvāra grautiņu krimināllieta apsūdzēto skaita ziņā ir lielākā, kādu tiesa pēdējo gadu laikā saņēmusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas