Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Plāno iekasēt maksu par zemledus makšķerēšanu Liepājas Tirdzniecības kanālā

Iespējams, turpmāk zemledus makšķerniekiem, kuri uz Liepājas Tirdzniecības kanāla ledus vēlēsies nodarboties ar zemledus makšķerēšanu, vajadzēs iegādāties licenci, paredz lēmumprojekts, kas patlaban tiek gatavots Liepājas pilsētas domes Juridiskajā nodaļā.

Domes deputāti par šo jautājumu varētu lemt nākamajā domes sēdē 3.decembrī, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas domes Juridiskās daļas jurists Normunds Vaiteiks.

Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka zemledus makšķernieki uz kanāla ledus mēdz atstāt atkritumus - ēdienu un dzērienu iepakojumus. Tā kā pašvaldībai jānodrošina kārtības uzturēšana pilsētā, tā dēvēto bļitkotāju atstāto atkritumu savākšana pašvaldībai radīja neparedzētus izdevumus, skaidroja Vaiteiks. Tāpēc tiek apsvērta ideja, ka zemledus makšķerniekiem, kuri vēlēsies bļitkot uz kanāla ledus, būtu jāiegādājas vienas dienas vai mēneša licence.

Sākumā veikti aprēķini, ka vienas dienas licence varētu maksāt četrus latus, tomēr, iespējams, šī summa varētu būt arī mazāka, sacīja Vaiteiks.

Tiem makšķerniekiem, kuri iegādājušies gada licenci makšķerēšanai Liepājas ezerā, atsevišķa licence par bļitkošanu uz kanāla ledus nebūtu jāpērk, sacīja Vaiteiks.

Liepājas saistošajos noteikumos "Par licencēto makšķerēšanu Liepājas ezerā Liepājas pilsētai piekrītošajā teritorijā" noteikts, ka gada licence maksā 12 latus.

Vienas dienas un viena mēneša licence makšķerēšanai Liepājas ezerā gan nebūtu derīga bļitkošanai uz kanāla ledus, skaidroja Vaiteiks.

Kā ziņots, janvārī un februārī uz Tirdzniecības kanāla un Liepājas ezera ledus makšķerēja vairāki simti makšķernieku, kuri aiz sevis atstāja lielu daudzumu sadzīves atkritumus. Lai gan Tirdzniecības kanāla krastā tuvu makšķerēšanas vietām bija novietoti atkritumu konteineri, zivju ķērāji uz ledus atstāja gan plastmasas, gan stikla un metāla taru un citu drazu. Pilsētas iedzīvotāji pašvaldībai pauda sašutumu, ka zemledus makšķernieki turpat kārtojuši arī dabiskās vajadzības.

Makšķerēšanas noteikumos ir norādīts, ka makšķernieku pienākumi ir saudzīgi izturēties pret dabu, nepiesārņot ūdenstilpes un to piekrastes joslu. Atbilstoši šiem noteikumiem, to ievērošanu jākontrolē Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldei, nepieciešamības gadījumā talkā aicinot citus valsts un pašvaldības dienestus. Tas netika darīts, toties pārvaldes inspektori iekasēja naudu par makšķerēšanas atļaujām.

Lai ledum kūstot, atkritumi nepiesārņotu jūru un ezeru, Liepājas pašvaldība 27.februārī organizēja atkritumu savākšanu, kā arī apņēmās segt izdevumus, kas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) rastos par sniegto palīdzību šajos darbos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas