Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Plūdu risku samazināšanai atjaunota Zvidzienas poldera sūkņu stacija

Ekspluatācijā pieņemta VSIA Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi (ZMNĪ) pārbūvētā Zvidzienas poldera sūkņu stacija Madonas novada Ošupes pagastā. Pārbūve veikta, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta līdzekļus, kas 2014.-2020. gada plānošanas periodā paredzēti valsts nozīmes meliorācijas infrastruktūras atjaunošanai. Projekta kopējās izmaksas bija 1,4 miljoni eiro. Sūkņu stacijas pārbūves rezultātā no plūdu riskiem ir pasargāti apkaimes iedzīvotāji un lauku teritorija 2265 hektāru platībā, portālu Diena.lv informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Zvidzienas poldera sūkņu stacijai pēdējos 25 gados nebija veikti būtiski atjaunošanas pasākumi – stacija bija nolietota. Īstenojot šās sūkņu stacijas pārbūvi, ir veikta pastāvošās sūkņu stacijas konstrukciju demontāža, tās vietā izbūvējot ēku ar sūkņu kameru, sanesumu aizturēšanas restēm un sanesumu restu automātiskās tīrīšanas iekārtu. Ir izbūvēti arī jauni spiedvadi un uzstādīti jauni sūkņi ar automātisko vadības sistēmu un reaktīvās jaudas kompensācijas iekārtu.

Arī 2019. gadā ZMNĪ turpina īstenot plūdu risku lauku teritorijās samazināšanai paredzētos darbus – valstij piederošu hidrotehnisko būvju atjaunošanu un pārbūvi, kā arī valsts nozīmes ūdensnoteku atjaunošanu, ieguldot ERAF un valsts finansējumu.

Realizējot valstij piederošu hidrotehnisko būvju atjaunošanu un pārbūvi, tiek novērsti vai samazināti plūdu riski, lauku apvidos pasargājot no plūdiem iedzīvotājus un viņiem piederošās būves, saimniecības un tehniku, kā arī lauksaimniecības un meža zemes, autoceļus u.c. infrastruktūras objektus. Kopumā ERAF atbalsta pasākumam Samazināt plūdu riskus lauku teritorijās 2014.-2020. gadā Latvijā paredzēti 43,4 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas