Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Policija atdos līgumam neatbilstošos Citroen, neprasot 60 000 eiro līgumsodu

Valsts policijas un pilnsabiedrības A26 pārstāvji pirmdien parakstījuši vienošanos, kas paredz līgumattiecību pirsmtermiņa izbeigšanu daļā par 17 Citroen Jumpy automašīnu piegādi likumsargu vajadzībām.

Vienošanās paredz, ka Valsts policija neprasa no pilnsabiedrības A26 iepriekš aprēķināto vairāk nekā 60 000 eiro līgumsodu par līgumsaistību nepienācīgu izpildi, savukārt A26 pieņem atpakaļ iznomātās un līgumam neatbilstošās Citroen Jumpy automašīnas un attiecīgi turpmāk neaprēķinās nomas maksu par automašīnām. Abas puses parakstīs attiecīgu pieņemšanas-nodošanas aktu, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Šī gada 5.janvārī tika paziņots par vienpusēju atkāpšanos no auto piegādes līguma no 6.februāra un līgumsoda aprēķināšanu, jo Valsts policija neguva apstiprinājumu pilnsabiedrības A26 spējai izpildīt iepirkuma procedūras rezultātā uzņemtās līgumsaistības un nodrošināt piegādāto Citroen Jumpy automašīnu atbilstību Euro 6 emisiju klasei.

Mēneša laikā starp pusēm panākta abpusēja vienošanās par līgumattiecību pirmstermiņa izbeigšanu daļā par Citroen Jumpy auto piegādi, kas nozīmē, ka Valsts policija neprasīs komersantam maksāt aprēķināto līgumsodu, savukārt komersants no šodienas pieņems automašīnas atpakaļ savā rīcībā,

Pilnsabiedrība A26 paziņojumā medijiem norāda, ka šāds lēmums pieņemts, lai neturpinātos ieilgušās pārrunas ar pasūtītāju par Citroen Jumpy dzinēju atbilstību vai neatbilstību EURO 6 klasei. Pilnsabiedrība uzskatīja, ka strīda risināšana tiesā var negatīvi ietekmēt abu divu līgumslēdzēju darbību, kā arī nebūs izdevīga nevienai no pusēm, jo būs saistīta ar ievērojamu laika un līdzekļu patēriņu abām iesaistītajām pusēm.

A26 vērtēs, kā rīkoties ar pārņemtajām automašīnām un to aprīkojumu.

Panāktā vienošanās neattiecas uz līguma darbību daļā par automobiļiem Opel Mokka un Škoda Octavia, ko Valsts policijai arī piegādājusi pilnsabiedrība A26 – šajā daļa līgums starp pusēm paliek spēkā.

Iepriekš vēstīts, ka policijai piegādāto Citroen motori atbilduši EURO 5 emisiju klasei nevis EURO 6. kā paredzēja iepirkuma prasības un noslēgtais līgums. Auto ar samazinātu izmešu daudzumu nav vienkārši iegriba, to prasa Eiropas Komisijas regulas par vides saudzēšanu.

Pievienotas 5. un 6. rindkopas ar pilnsabiedrības A26 komentāru

Top komentāri

nez vai tas ir taisnīgi !
n
Ja privātpersona gribētu atgriezt dīlerim savu auto tad viņš tiktu pazemots,un pasūtīts "aiziet uz poda".
Tas beigsies par sliktu policijai
T
Nevar tā vienkārši palietot un pēc tam atdot piegādātājam mašīnas pat tad, ja viena puse uzskata, ka tās ir līgumam neatbilstošas. Visas neatbilstības policijai bija jākonstatē pirms pieņemšanas - nodošanas akta parakstīšanas un auto pieņemšanas lietošanā. Ja policija tiešām mēģinās tagad kaut ko atdot atpakaļ, tad sāaksies diezgan gara tiesvedība, kurā policija zaudēs.
Valdis
V
60 tuhāni tāda kabatas nauda vien ir, ko tur īpaši iespringt.Latvijas Republika IR ĻOTI BAGĀTA VALSTS
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas