Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Policija: Latvijā pērn samazinājusies noziedzība

Latvijā pagājušā gadā noziedzība ir samazinājusies, liecina lielākās izmeklēšanas iestādes - Valsts policijas (VP) - pagājušā gada darba rezultāti.

VP priekšnieks Ints Ķuzis uzrunā pagājušā gada darba pārskata sanāksmē uzsvēra, ka noziegumu skaits ir samazinājies, tomēr pieaudzis iedzīvotāju iesniegumu un saņemto zvanu skaits.

Kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Grišina sniegtā informācija liecina, ka pērn policija reģistrējusi 45 639 noziegumus, kas ir par 1767 noziegumiem mazāk nekā 2015.gadā. Pērn Latvijā reģistrēti 233,5 noziegumi uz 10 000 iedzīvotāju.

Policijas pārstāvji apgalvoja, ka, pateicoties policijas aktīvam darbam, atsevišķās pozīcijās sākto kriminālprocesu skaits ir pieaudzis, piemēram, par noziegumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību un nelegālās pornogrāfijas jomā.

Ķuzis secināja, ka policija mainās ne tikai strukturāli, izveidojot jaunas struktūrvienības aktuālu noziegumu apkarošanai, bet arī idejiski. "Policija mainās filozofijas līmenī," uzskata Ķuzis.

Policija turpinās šogad pievērst pastiprinātu uzmanību ekonomiska rakstura noziegumu apkarošanai, kā arī noziedzīgā kārtā iegūt līdzekļu atgūšanai. Tāpat policija pievērsīs uzmanību nepilngadīgo noziedzības apkarošanai un bērnu tiesību aizsardzības kontrolei.

Policija turpinās darbu pie pasākumiem, lai vienkāršotu kriminālprocesa izmeklēšanu un virzīšanu. Jau šobrīd ir iecirkņi, kas teju 60% lietu virza saīsinātā kārtībā. Šādā veidā policijas darbs tiekot atslogots un likumsargi varot pievērst uzmanību smagu noziegumu izmeklēšanai un apkarošanai.

Tāpat policija turpinās darbu pie iekšējās drošības stiprināšanas, palielinot pretterorisma specvienības Omega kapacitāti.

 

Top komentāri

!
!
Tvnet "viedokļa" raksti kibernoziedzības līmeni tikai paaugstina.
Idiots13
I
Nu ja, nav jau vairs ko nozagt pa lielam, nevienam jau nekā vairs nav, sen aptīrīti.
elementāri
e
Pietiek no augšas atnākt neoficiālai pavēlei mazāk reģistrēt un vairāk atšūt, ko vien var, atteikt, lai statistika pēc kāda laika rādītos smuka. Tas kā savulaik bēdīgi slavenā Viņķele, aiz pārpratuma iegadījusies Labklājības ministres krēslā, izdomāja "cīnīties" ar nabadzību. Nē, ne jau patiešām cīnīties ar nabadzību, pasarg Dievs, kad Vienotībai šādas domas galvā bijušas!!!! Vienkārši minētā biedrene deva pavēli atteikt trūkumcietējiem reģistrāciju, izmantojot visdažādākos ieganstus un pēc kāda laika Viņķele jau varēja braši ziņot, ka valstī esot mazinājies trūkumcietēju skaits! Veiksmes stāsts ibio!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas