Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +17 °C
Smidzina
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Policija sākusi resorisko pārbaudi par skandālā ierauto tūrisma operatoru Fisom

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par skandālā ierauto tūrisma operatoru SIA "Fisom", lai noskaidrotu, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, aģentūra LETA noskaidroja VP.

Jau ziņots, ka Spānijā bija iestrēguši vairāki desmiti bērnu, kuri ar "Fisom" bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē.

Saistībā ar "Fisom" nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem pieņēmis lēmumu sākt ceļotāju nogādāšanu atpakaļ Latvijā un izmitināšanu pirms repatriācijas.

Divi autobusi ar Spānijā iestrēgušajiem bērniem, kuri ar Latvijas tūroperatora starpniecību SIA "Fisom" bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē, pirmdien atgriezīsies Latvijā, iepriekš sacīja PTAC.

Tāpat sestdien, 10.augustā, sākta arī 66 tūristu, tostarp 55 nepilngadīgu personu, repatriācijas procedūra ceļotāju grupai, kura ar brauciena organizētāju "Fisom" autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet autobusam radās tehniskas problēmas un organizatoram nebija iespēju nogādāt ceļotājus Latvijā.

PTAC norāda, ka repatriācijas pakalpojumu sniedzējiem izdevās atrast pieejamus autobusus, tādēļ tūristi patlaban turpina ceļu uz Latviju. Paredzams, ka pirmdienas vakarā grupa izbrauks no Varšavas.

Ņemot vērā, ka PTAC ir anulējis tūrisma operatora licenci, turpmākie ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir tūristu, no kuriem lielākā daļa ir bērni, nogādāšana atpakaļ Latvijā.

PTAC tupina būt saziņā ar bērnu vecākiem un Ārlietu ministriju un detalizētāku informāciju par repatriācijas gaitu un aktualitātēm ievietos PTAC mājaslapā.

Iepriekš vēstīts, ka apdrošināšanas kompānijā "Balcia" ceturtdien, 8.augustā, saņēma četrus pieteikumus no klientiem, kuru bērni devušies uz nometni Portugālē, bet organizatori pazuduši bez vēsts un bērni netiek mājās, aģentūru LETA informēja apdrošinātājs. Tas esot nekavējoties sācis risināt situāciju, organizējot šiem bērniem transportu uz lidostu un lidojumu uz mājām.

Pēc "Balcia" pārstāvju minētā par situāciju nekavējoties tika informēta arī Ārlietu ministrija un PTAC, piedāvājot apdrošinātāja ekspertu atbalstu repatriācijas reisa noorganizēšanā, lai arī pārējiem bērniem, kas nav "Balcia" klienti, pēc iespējas ātrāk tiktu sniegta iespēja atgriezties mājās.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 356 396 eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 33 452 eiro apmērā. 2023.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Uzņēmums "Fisom" reģistrēts 2021.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7500 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir tā valdes priekšsēdētājs Matīss Dālbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas