Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Policijai pagaidām nav izdevies aizturēt advokāta Bērziņa slepkavas

Valsts policija (VP) turpina meklēt laupītājus, kuri pagājušās nedēļas nogalē Mārupes novadā nošāva advokātu un bijušo tiesnesi Uldi Bērziņu.

Patlaban notiek aktīva kriminālprocesa izmeklēšana un aizbēgušo personu meklēšana. Operatīvajos un meklēšanas pasākumos ir iesaistīta "virkne kriminālpolicijas darbinieku no dažādām nozarēm," aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Kriminālprocesu izmeklē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļa, kas tieši specializējas slepkavību atklāšanā un kurā strādā pieredzējuši un profesionāli darbinieki.

"Ņemot vērā izmeklēšanas noslēpumu, to informāciju un tādā apjomā, kādu šobrīd esam tiesīgi paust sabiedrībai, esam pateikuši. Vēršam uzmanību, ka policija aktīvi strādā, lai atklātu šo noziegumu, un mūsu rīcībā ir pavedieni. Ja radīsies nepieciešamība iesaistīt plašāku sabiedrību konkrētu uzdevumu veikšanai, palīdzība tiks lūgta, kā tas ir bijis iepriekš," norādīja Jurēvica.

Viņa atgādināja, ka policijas rīcībā ir pietiekami daudz dažādu instrumentu gan nacionālajā, gan starptautiskajā sadarbībā, lai noziegumu izmeklētu.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris.

Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā Mārupes novadā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un laupījuši māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, maskās tērpušies noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča izdarījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt. Policija patlaban neatklāj, kādas mantas laupītāji aiznesuši sev līdzi.

Noziegumā izmantotais ierocis notikuma vietā nav atrasts. Ieroča veids tiks skaidrots ekspertīzē.

Policija atzinusi, ka notikušais ir ārkārtējs gadījums. Tāpat šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā. Latvijā gan kopumā laupīšanu skaits samazinās.

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018.gada 30.maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

 

Top komentāri

kas dārzā
k
Rīgas apgabaltiesa 2017.gadā krimināllietā, kur par savas draudzenes studentes Elīnas Pupiņas slepkavību 2012.gadā!!! notiesāts Jānis Gaigals, par labu bojāgājušās meitenes ģimenei piedzina morālā kaitējuma kompensācijas kopsummā 13 089 eiro apmērā un iesēdināts uz deviņiem gadiem. Latvijas tiesai vajadzēja 5 gadus lai notiesātu pieķertu slepkavu, kurš atzinies noziegumā! Lieki piebilst, ka viņu neturēja apcietinājumā, bet ļāva pabeigt jurispundences studjas.... Ja nav tiesas, tad ieslēdzas linča tiesa. Latvija nav tiesiska valsts!
Tas nav pirmais noziegums
T
Tas noteikti nav pirmais šī grupējuma noziegums. Pietiekami ātri neizķerot laupītājus, mēs nonākam līdz nepieciešamībai tvarstīt slepkavniekus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas