Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Policistus apsūdz 9428 latu izkrāpšanā no VP budžeta

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību vairākiem policistiem saistībā ar 9428 latu izkrāpšanu no Valsts policijas (VP) budžeta, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Šēnberga apstiprināja, ka apsūdzētie ir VP Daugavpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Jaunbūves iecirkņa inspektors Dauts Barkins, Jaunbūves iecirkņa priekšnieks Māris Nikolajenko un VP Latgales reģiona pārvaldes Personāla vadības nodaļas priekšnieks Gunārs Zvīgulis.

Prokuratūra gan neprecizē, kādas tieši apsūdzības trijotnei uzrādītas, taču tās ir saistītas ar krāpšanu. Prokuratūra šobrīd turpina izmeklēšanu, un pagaidām nav zināms, kad lietu nodos tiesai.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pierādījumi liecina, ka divas atbildīgās policijas amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, pieļāvušas situāciju, ka 2010.gada oktobrī dienestā pieņemtā amatpersona nav strādājusi policijas iecirknī un nav veikusi savus amata aprakstā paredzētos pienākumus, bet ir saņēmusi atalgojumu.

Faktiski ilgstošā laika posmā policijas iecirknī aizņemta vakanta amata vieta, darba slodze sadalīta uz pārējām policijas iecirkņa amatpersonām, tādējādi apgrūtinot policijas iecirkņa pilnvērtīgu darbu un radot ievērojamu kaitējumu VP prestižam.

KNAB uzskata, ka VP reģiona pārvaldes Personāla vadības nodaļas vadītājs un iecirkņa priekšnieks, izmantojot dienesta stāvokli, ar savām darbībām ir veicinājuši un atbalstījuši finanšu līdzekļu izkrāpšanu no VP budžeta 9428 latu apmērā. Turklāt pirmstiesas izmeklēšanas laikā atklāts, ka persona tikusi pieņemta darbā VP, izmantojot viltotu valsts valodas prasmes apliecību. Visi trīs policisti no amata atvaļināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas