Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Portāls: Viesnīcā Ainavas atklāj pamatīgu videonovērošanas un noklausīšanās sistēmu

Viesnīcas Ainavas telpās ilgstoši darbojusies nelegāla videonovērošanas un noklausīšanās sistēma, ar kuru bija iespējams ierakstīt viesnīcas klientu darbības gan koplietošanas telpās, gan numuriņos, konstatējusi Swedbank, kas kā kreditore pārņēmusi telpas pēc Boutique Hotel Ainavas maksātnespējas pasludināšanas.

Par to piektdien ziņo portāls delfi.lv.

Konstatējot nelegālās noklausīšanās un videonovērošanas iekārtas, Swedbank vērsusies Drošības policijā ar iesniegumu, kurā paskaidrots, ka "27.maijā, veicot viesnīcas Peldu ielā 23, Rīgā, pārņemšanu un apsekojot telpas, kā arī pārbaudot signalizācijas elementu darbību, tika konstatēts, ka viesnīcā un tās numuriņos atrodas sevišķā veidā veicamiem operatīvas darbības pasākumiem speciāli radītas vai pielāgotas iekārtas, kuras maskētas kā citi priekšmeti".

Iesniegumā arī norādītas atsauces uz vairākiem normatīvajiem aktiem, kurus pārkāpis viesnīcas īpašnieks, jo, pēc bankas rīcībā esošās informācijas, viesnīcas īpašniekiem nav izsniegta licence šādu preču apritei, vēsta delfi.lv.

"Ir acīm redzams, ka šīs iekārtas ir stacionāras un, visticamāk, tika uzstādītas vienlaicīgi ar viesnīcas renovāciju, jo ir apslēptas aiz apmetuma un reģipša plāksnēm, tādējādi iesniedzējs uzskata, ka iekārtu izmantošana notikusi ilglaicīgi," teikts iesniegumā Drošības policijai.

Savukārt Boutique Hotel Ainavas valdes loceklis Kaspars Pone norādīja, ka ziņai pievienotais video, kurā atspoguļotas noklausīšanas ierīces, ir apšaubāms. "Kameras katrā pieklājīgā viesnīcā atrodas koplietošanas telpās, lai klienti justos droši un varētu arī kontrolēt darbiniekus. Par pārējām telpām – tie ir meli. Arī video redzamais ir apšaubāms," uzsvēra Pone.

Vienlaikus viņš atzina, ka par iekārtām un visu pārējo, kas pašlaik atrodas viesnīcā, ir atbildīgas tās personas, kas tur atrodas patvarīgi un prettiesiski. "Ņemot vērā, kā attiecīgo personu grupa ir panākusi savus iepriekšējos lēmumus, nav jābrīnās, ka iespējamas arī šādas provokācijas, jo acīmredzot viņiem ir grūti pārdzīvot sāpīgo zaudējumu tiesā," sacīja Pone un apliecināja, ka par šiem apmelojumiem vērsīsies policijā. "Par apmelojumiem noteikti vērsīšos policijā, tāpat kā to esmu darījis jau iepriekš – par maksātnespējas administratores paziņojumiem saistībā ar manu uzņēmējdarbību," pastāstīja Boutique Hotel Ainavas valdes loceklis.

Uzņēmējs joprojām netiekot ielaists viesnīcā, lai gan Augstākā tiesa ir atcēlusi Rīgas Centra rajona tiesas spriedumu par uzņēmuma maksātnespēju. "Es joprojām netieku savā īpašumā," sacīja Pone un minēja, ka līdz ar to viņa bizness un Rīgas kā tūrisma pilsētas tēls cieš nopietnus zaudējumus.

Jau vēstīts, ka Augstākās tiesas Senāts 25.maijā nolēma atcelt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu par viesnīcas Boutique Hotel Ainavas maksātnespējas pasludināšanu. Senāts nodeva lietu jaunai izskatīšanai Centra rajona tiesā, taču citam tiesnesim.

Viesnīcu Boutique Hotel Ainavas aprīļa beigās pārņēma apsardze pēc uzņēmuma maksātnespējas administratores rīkojuma.

Pone iepriekš uzsvēra, ka viesnīcas maksātnespējas pasludināšana ir prettiesiska. Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma maksātnespējas pieprasītājs bija Swedbank un strīda cēlonis bija 2006.gadā Boutique Hotel Ainavas un Swedbank Līzings noslēgtais līzinga līgums par kopējo summu 37,1 tūkstotis latu. Boutique Hotel Ainavas Centra rajona tiesai iesniedza pierādījumus, ka līdz maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas dienai uzņēmums bija pilnībā norēķinājies ar banku, tomēr Swedbank Līzings uzskatījis, ka jāmaksā arī līgumsods 29,2 tūkstošu latu apmērā, par ko uzņēmums nebija informēts, viņš paskaidroja.

Pēc Pones teiktā, lai gan līzinga maksājumi Swedbank Līzingam tika kavēti un bija izveidojies parāds, maksātnespējas pieteikumā minētie 12,7 tūkstoši latu tiesas dienā bija samaksāti.

Savukārt viesnīcas maksātnespējas administratores izplatītajā paziņojumā minēts, ka Boutique Hotel Ainavas maksātnespējas process ir likumsakarīgs.

Boutique Hotel Ainavas maksātnespējas procesā atzīto kreditoru prasījumu summa ir 1,3 miljoni latu, tostarp Valsts ieņēmumu dienesta, Rīgas domes, Rīgas siltuma, Latvenergo, Rīgas ūdens, Swedbank un citu kreditoru prasījumi. Turklāt ne visi kreditori ir iesnieguši savus prasījumus, līdz ar ko faktiski neizpildīto saistību apmērs ir vēl lielāks, norādīja Gulbe. "Saistības labprātīgi nav pildītas jau ilgstoši – no 2008.gada," viņa atzina un uzsvēra, ka šādos apstākļos ir acīmredzami, ka Boutique Hotel Ainavas maksātnespējas process ir likumsakarīgs.

Boutique Hotel Ainavas dibināts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 178 tūkstoši latu. Uzņēmums pieder ASV kompānijai MLK Commerce LLC. Šogad 14.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa uzņēmumu pasludināja par maksātnespējīgu, bet 7.jūnijā bija plānots īpašumu piedāvāt izsolē ar sākumcenu 600 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas