Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Preses izdevēji cer uz valdības atbalstu situācijas risināšanā par preses piegādi reģionos

Latvijas Preses izdevēju asociācija cer uz valdības atbalstu, lai rastu risinājumu jautājumā par preses piegādes iespējām visos Latvijas reģionos, aģentūrai LETA ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu atzina asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis.

Viņš uzsvēra, ka tikšanās laikā prezidents uzklausīja problēmu, kā arī pauda izpratni par preses lomu Latvijas attīstībā. Tikšanās laikā pārrunātas ne tikai VAS Latvijas pasts piegādes kompensāciju problēmas, bet arī spriests par preses lomu, sabiedriskajiem medijiem, mediju politiku un turpmāko attīstību.

Jautāts, kā vērtē Satiksmes ministrijas (SM) apsvērto iespēju preses piegāžu finansējumam novirzīt līdzekļus, kuri iepriekš valsts budžetā bija paredzēti jauno elektrovilcienu iegādei, Kļavinskis norādīja, ka priecātos, ja valdība atbalstītu preses izdevējus un problēmai rastu risinājumu.

"Laika ir palicis maz. Konkrētie risinājumi ir valdības kompetencē un mēs priecāsimies, ja to atrisinātu. Patlaban nepieciešamā summa Latvijas pastam par preses piegāžu nodrošināšanu reģionos un, lai saglabātu esošās abonēšanas cenas jau esošajiem diviem miljoniem, ir nedaudz virs trim miljoniem eiro," skaidroja Kļavinskis.

Viņš piebilda, ja valdība nepiešķirs nepieciešamo finansējumu, iespējams, turpmākie līgumi par abonēšanu ar Latvijas pastu netiks noslēgti vai tiks noslēgti aizkavēti. "Pavisam noteikti ir iespējama preses izdevuma slēgšana," uzsvēra Kļavinskis.

Tāpat viņš norādīja, ja valdība otrdien, 13. augustā, piešķirs nepieciešamo finansējumu, ar preses izdevējiem viss būs kārtībā.

Savukārt Valsts prezidenta padomniece Aiva Rozenberga atklāja, ka, pēc Valsts prezidenta paustā, šis jautājums ir daļa no stratēģiskā redzējuma par informatīvo telpu Latvijā. Prezidents uzskats, ka tas ir ne tikai komercjautājums, bet arī sabiedrības informēšanas un konstitucionāls jautājums, kas saistīts ar Satversmi un katra iedzīvotāja tiesībām.

"Tas tomēr ir jāskatās lielākā kontekstā, nevis kā viens izrauts jautājums. Tas ir saistīts ar mediju politiku Latvijā, sabiedrības informēšanu, ka sabiedrība saņem pakalpojumus Latvijā, tostarp arī visos reģionos. Tā ir daļa no stratēģiskā redzējuma par demokrātiju Latvijā, mediju politiku un informatīvo telpu," teica Rozenberga.

Viņa atklāja, ka Valsts prezidents "absolūti stingri" atbalsta asociācijas lūgumu un uzskata, ka tā ir cilvēka nepieciešamība visā Latvijā saņemt plašu klāstu ar mediju piedāvājumiem.

LETA jau ziņoja, ka preses izdevējiem patlaban aktuāla ir problēma ar drukātās preses piegādēm, jo valdība pagaidām Latvijas pastam nav piešķīrusi finansējumu piegāžu kompensēšanai. Līcis Dienai pauda viedokli, ka tādējādi Krišjāņa Kariņa (JV) valdība grib iznīcināt vietējo informatīvo telpu.

Tāpat ziņots, ka SM apsver iespēju prese piegāžu finansējumam novirzīt līdzekļus, kuri iepriekš valsts budžetā bija paredzēti jauno elektrovilcienu iegādei. Iepriekš valdība vilcienu iegādei paredzēja aptuveni 270 miljonus eiro, bet līgums par vilcienu iegādi noslēgts par aptuveni 240 miljoniem eiro.

8.augusta ziņā precizēts informācijas avots

Top komentāri

Kuilis
K
Latviešu smirdošajā inteliģencē ir sācies jauns trends - iet sūdzēties pie "nācijas tēva". Protams, tā ir laba lieta. Noteikti nomierina latviešu stulbos prātus, apslāpē stulbeņu emocijas. Latvieši savā aprobežotībā, protams, nav spējīgi saprast, ka prezidents ir tikai skaists simulakrs un neko nevar lemt LR peļķē. Turklāt "nācijas tēvs" nav intelektuāli svaigs un bez smakas. Toties viņš labi prot latviešu aprobežotos tēviņus un mātītes iemidzināt ar kādu skaistu bezjēdzīgu saukli. Visi aiziet no Rīgas pils cerīgi apdulluši.
5G
5
Varat iesālīt savu presi!
Brokastotājs pamflets
B
Vēlā pēcpusdienā nonākot “Radisson Blu Daugava” luksusa numurā ar piebildi “River & Old Town View”, Levits vispirms noskaidroja brokastu laiku. Brokastis bija no 6.30 līdz 10.00. Levits saviebās. Trīs ar pusi stundas nebija pietiekami ilgs laiks, lai viņš varētu normāli pabrokastot bezmaksas formātā. Citās viesnīcās, kur arī uzturēšanos viņš pats neapmaksāja, Levits bija pieradis brokastīm veltīt četras vai piecas stundas. Viesnīcā pavadītais vakars un nakts pagāja labā omā, jo no rīta viņu gaidīja angļu brokastis. Levitam bija pasaules viesnīcu saraksts ar norādi par brokastu veidu. Tādu sarakstu viņš sastādīja toreiz, kad sāka uzstāties kā tematiski universāls referents ne tikai Minsteres latviešu auditorijā. Ja viņam ieplānotajā naktsmītnē nebija angļu brokastis, tad Levits katru reizi atsacījās piedalīties pasākumā. Protams, viņš neatklāja atteikuma īsto iemeslu – nopietnu brokastu trūkumu viesnīcā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas