Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Prezentēta Stradiņa slimnīcas jaunās ēkas skice

Otrdien plašākai sabiedrībai tika prezentēta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās ēkas skice. 

Stradiņa slimnīcas jaunās ēkas skici izstrādā starptautiska arhitektu komanda – arhitektu biroju SIA Nams (Latvija), JKMM (Somija) un Oliver (Izraēla) pārstāvji. Šobrīd ir tapis skices uzmetums, kas jāpabeidz līdz gada beigām.

Jaunās ēkas projektā ievēroti atvērtības un pieejamības principis, jo uzsvars ir uz ambulatoro palīdzību. Ēkas piecus blokus savienos "galvenā iela". Ieejas būs gan no Ventspils ielas puses, gan Atpūtas ielas puses. Kopējā platība 60 000 kvadrātmetru. Jaunā ēka ar pazemes tuneļiem tiks savienota ar slimnīcas vecajiem korpusiem. 
Starptautiskā arhitektu komanda nākusi klajā ar inovatīvu risinājumu - "ārstējošie dārzi" – apzaļumotas, gaišas telpas, kas izvietotas slimnīcas iekštelpās ar mērķi veicināt pacientu atveseļošanos.

Jaunās ēkas pagrabstāvā atradīsies neatliekamās medicīnas centrs, operāciju zāles, sterilizācija, daļēji arī radioloģija, personāla ģērbtuves, 1.stāvā – ambulatoro pakalpojumu centrs, radioloģiskie izmeklējumi un laboratorijas, hemodialīze, dzemdniecība un ginekoloģija. Šajā stāvā atradīsies ar kafejnīca, konferenču zāles un citas publiskās telpas. Ēkas 2.stāvā tiks izvietotas intensīvās terapijas palātas, terapeitiskās nodaļas, endoskopiju nodaļa, dienas stacionāri, 3. un 4.stāvā atradīsies nodaļas ar vienvietīgām un divvietīgām pacientu palātām, ārstu un māsu posteņiem. 

Plānots, ka uz ēkas jumta tiks izbūvēts helikoptera nosēšanās laukums. 

Jaunā ēka būtiski uzlabos slimnīcas procesu loģistiku – tiks sakārtotas un viena no otras atdalītas pacientu, apmeklētāju un piegādes plūsmas. 

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās ēkas būve, kas kopumā sastāvēs no 5 savstarpēji saistītiem blokiem ar kopējo platību 60 000 kvadrātmetru, varētu izmaksāt 90-100 miljonus latu. Patlaban no Eiropas Savienības līdzekļiem piesaistīti 20 miljoni latu, par kuriem paredzēta tehniskā projekta un skiču izstrāde, kā arī pagrabstāva izbūve. Pašlaik projekta pirmajai kārtai kopumā pieejami aptuveni 50 miljoni latu, par kuriem paredzēts līdz 2014.gada 31.decembrim uzcelt divus no pieciem ēkas blokiem 36 000 kvadrātmetru platībā. Paredzēts, ka, pabeidzot projektu, piecos blokos būs izvietotas visas veselības aprūpes un ar to saistītās nodaļas, izņemot kardioloģiju. Slimnīcas attīstības projekta finansēšanai ņemts arī valsts galvotais aizdevums 46,4 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas