Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Prezidenta kancelejas vadītāja Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi ap 31 000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Kopīpašumā viņai pieder nekustamais īpašums Rojas pagastā, savukārt lietošanā ir dzīvoklis Rīgā. Valsts prezidenta kancelejas vadītājai pieder 2019.gada automašīna "Mazda CX-5".

Pērn Reires kopējie ienākumi sasniedza 145 392 eiro. Savukārt 2022.gadā viņas ienākumi bija 57 507 eiro. Pagājušajā gadā algā no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Reire saņēma 5357 eiro, no Valsts prezidenta kancelejas - 47 226 eiro, bet no Ārlietu ministrijas (ĀM) - 52 735 eiro. 

Kā citus ienākumus Valsts prezidenta kancelejas vadītāja deklarējusi 150 eiro no RSA, 1650 eiro no SIA "Rīgas Juridiskā augstskola". Honorārā no itāliešu fonda "Fondazione Cariplo" saņemti 714 eiro, no uzņēmuma "Ramboll Management Consulting" saņemti 3300 eiro, savukārt biedrība "Starptautisko pētījumu centrs" izmaksājusi Reirei honorāru 3000 eiro apmērā. Vēl viņa saņēma 300 eiro pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Pērn Reire bija ĀM parlamentārā sekretāre, tad kļuva par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju. Viņa bijusi arī vieslektore un docente RSU, vieslektore SIA "Rīgas Juridiskā augstskola", viņai bijis noslēgts autorlīgums ar fondu "Fondazione Cariplo" Milānā, Itālijā, un "Ramboll Management Consulting", Kopenhāgenā. Tāpat Reire bija valdes locekle biedrībā "Sievietes drošībai", kā arī valdes priekšsēdētāja "Starptautisko pētījumu centrā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas