Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Prezidents savā pēdējā uzrunā Saeimai iezīmē turpmāko darbu virzienu

Valsts prezidents Andris Bērziņš teica uzrunu Saeimas pavasara sesijas pēdējā sēdē, kurā atzinīgi novērtēja prezidenta institūcijas un parlamenta sadarbību, kā arī iezīmēja būtiskākos uzdevumus, kas likumdevējam būtu jāveic nākotnē.

Šī uzruna ir pēdējā, kuru Andris Bērziņš Saeimā veic, ieņemot prezidenta amatu. 

"Aicinu atbildīgajā valsts budžeta un citu likumdošanas aktu pieņemšanas procesā gan šajā, gan nākamajos gados ņemt vērā mūsu valsts iedzīvotāju labklājībai un drošībai nozīmīgos jautājumus," norādīja Bērziņš, runājot par tālākajiem Saeimas darbības virzieniem. 

Viņš uzsvēra, ka 12.Saeimā jāturpina darbs pie likumdošanas iniciatīvas politisko partiju stiprināšanai un atbildības paaugstināšanai, norādot ka jāpalielina valsts finansējumu politiskajām partijām. "(..) agri vai vēlu būs jāpalielina valsts finansējums politiskajām partijām, lai samazinātu interešu grupu ietekmi lēmumu pieņemšanā politiskajās partijās. Ievērojams valsts finansējuma īpatsvars politisko partiju budžetos ir Eiropas valstīs plaši pieņemta prakse".

Esot jāturpina darbs pie iepriekš iesniegtās likumdošanas iniciatīvas izpildvaras stiprināšanai, un atsaucās uz kancelejas rīkoto starptautisko konferenci šī gada sākumā, kurā ārvalstu un pašmāju eksperti pauda atbalstu nepieciešamībai veikt attiecīgus grozījumus Latvijas Republikas Satversmē un Ministru kabineta iekārtas likumā. Tie paredzētu to, ka pēc apstiprināšanas amatā premjeram būtu lielākas iespējas izvēlēties ministrus, kā arī ieviest tā saukto konstruktīvās neuzticības balsojumu, paredzot, ka parlamenta deputātiem ierosinot neuzticības izteikšanu tā brīža premjeram, vienlaikus jānorāda jaunais Ministru kabineta vadītāja vārds. 

Prezidents savā uzrunā atgādinājis, ka vairākkārtīgi vērsies Saeimā, lai piedāvātu izmaiņas spēkā esošajos normatīvajos aktos. Tāpat Valsts prezidents izdevis vairākus rīkojumus, lai sadarbībā ar izpildvaru risinātu aktuālus jautājumus, piemēram, lai novērstu pārāk sīkumainu tiesisko regulējumu un lai risinātu jautājumus par lauksaimniecības zemes efektīvu un ilgtspējīgu izmantošanu. Uz šo rīkojumu bāzes pieņemti konkrēti lēmumi.

Atzinīgi novērtēti arī grozījumi likumā par zemes fonda izveidi un Ministru kabineta lemto, ka līdz nākamā gada beigām ir jāizstrādā priekšlikumi ministru noteikumu ieviešanai. Viņš pauda gandarījumu par to, ka 12.Saeimas deputāti novērtēja visus riskus un pieņēma labojumus iepriekšējās Saeimas pieņemtajos "Grozījumos Maksātnespējas likumā". 

Uzrunas noslēgumā Valsts prezidents pateicās Saeimai par veiksmīgo sadarbību. 

Nākamā Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa inaugurācija paredzēta 8.jūlijā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas