Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Prezidents spējīgs komunicēt ar ārstiem un jūtas apmierinoši (papildināts 15:21)

Nakti pēc operācijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis aizvadījis mierīgi, nekādu neparedzētu sarežģījumu nav bijis, Latvijas Televīzijas raidījumam _Rīta Panorāma _pastāstīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs. Viņš informēja, ka prezidents spējīgs arī sarunāties, komunicēt ar ārstiem un pastāstīt, kā jūtas.

Savukārt prezidenta amata pienākumi tiek pildīti un "nekas netiek kavēts"."Ārsts ar viņu var sarunāties un apjautāties, kā viņš jūtas. Ir iespējams kontakts. Tas nozīmē, ka prezidenta veselības stāvoklis uzlabojas," pastāstīja Veinbergs, norādot, ka "prezidents jūtas apmierinoši - atbilstoši pēcoperācijas periodam." Taujāts, cik ilgu laiku varētu prasīt Vējoņa atlabšana, Veinbergs konkrētas prognozes nesniedza."Viņam ir nomainīts vārstulis, bet organismā joprojām ir infekcija. Infekcijas perēklis ir novērsts, bet infekcija ir skārusi visu organismu. Tas [atlabšanas ilgums - red.] ir tālāk atkarīgs, kā viņš varēs tikt galā ar infekciju," skaidroja ārsts. Pēcoperācijas perioda pirmo posmu, kas ilgs vismaz nedēļu, Vējonis pavadīs Intensīvās terapijas nodaļā. Pēc tam Vējonis tiks pārvests uz Ķirurģijas nodaļu. Arī tur, kā Veinbergs pauda telekanālam LNT, prezidentam būs jāpavada aptuveni nedēļa. Rehabilitācija turpināsies arī pēc izrakstīšanas no slimnīcas.

Savukārt prezidenta dienaskārtība pašreiz ir aktualizēta atbilstoši situācijai, nodrošinot to, ka netiek kavēti kādi valstij būtiski darbi, tā Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) un Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunta Puķīša tikšanās laikā apliecināja amatpersonas.

Tikšanās laikā valsts amatpersonas pauda gandarījumu par jaunākajām ziņām, kuras par Valsts prezidenta veselības uzlabošanos snieguši viņu ārstējošie ārsti. Saeimas priekšsēdētāja lūdza nodot Valsts prezidentam sveicienus, vēlot drīzu izveseļošanos, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

"Mēs esam priecīgi, ka prezidents ir pamodies pēc sekmīgi veiktās operācijas un sāk atgūt spēkus, turpinot atveseļošanos," atsaucoties uz Stradiņa slimnīcas ārstu sniegto jaunāko informāciju, uzsver Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Puķītis. "Vēlos pateikties ikvienam par daudzajām labajām domām un izturības vēlējumiem, kas ir nozīmīgs atbalsts Raimondam Vējonim un viņa ģimenei," viņš pauda.

Tikšanās laikā valsts amatpersonas arī pārrunāja aktuālos dienaskārtības jautājumus, kā arī valsts institūciju sadarbību un informācijas apmaiņu Valsts prezidenta slimības laikā.

Jau vēstīts, ka prezidentam trešdien veikta sirds operācija - nomainīts infekcijas skarts sirds vārstulis, kas aizstāts ar protēzi. Operācija bijusi sarežģīta un viss process kopumā ildzis 4,5 stundas.

Prezidents slimnīcā tika nogādāts pirmdien, taču jau pēc dienas no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers pārvests uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu.

Kamēr prezidents atveseļojas, viņa pienākumus pilda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

(pievienota 5.-8. rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas