Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Probācijas darbinieki prasa lielākas algas, pretējā gadījumā solot streiku

Latvijas Probācijas darbinieku arodbiedrība (LPDA) plāno līdz 25.oktobrim, Valsts probācijas dienesta (VPD) vadītājam Aleksandram Dementjevam nosūtīt iesniegumu, pieprasot pamatalgas un piemaksas paaugstināšanu. Ja šīs prasības netiks izpildītas, probācijas darbinieki vērtēs iespēju sākt streiku, informē  LPDA priekšsēdētāja Anita Romānova.

Aarodbiedrība otrdien nosūtījusi vēstuli VPD priekšniekam, tieslietu ministram, Ministru prezidentam un Saeimas deputātiem, izklāstot, kādus pasākumus tā jau īstenojusi, cīnoties par savu biedru interesēm. "Neskatoties uz atsevišķiem panākumiem arodbiedrības cīņā par savu biedru neatņemamajām tiesībām, arodbiedrības valde uzskata, ka līdzšinējās aktivitātes nav bijušas pietiekami efektīvas, lai informētu un pārliecinātu plašāku sabiedrību un politikas veidotājus par nepieciešamību steidzami risināt VPD pastāvošās problēmas, jau nākamā gada budžetā paredzot nepieciešamā papildus finansējuma piešķiršanu, un ir nepieciešams pievērsties iedarbīgākām kolektīvo interešu aizstāvības metodēm," teikts LPDA vēstulē.

Arodbiedrība sola līdz ceturtdienai, 25.oktobrim, VPD priekšniekam Dementjevam nosūtīt iesniegumu, pieprasot jau ar 2013.gada 1.janvāri nodrošināt VPD darbinieku mēneša pamatalgu vismaz 400 latu apmērā pēc nodokļu nomaksas, kā arī piemaksu par darba bīstamību, kas būtu ne mazāka kā 10% no pamatalgas. Arodbiedrība prasīs to izdarīt, neatlaižot nevienu VPD darbinieku. Ja trīs dienu laikā VPD vadītājs arodbiedrībai neatbildēs vai arī atbildēs noraidoši, LPDA viņam iesniegs domstarpību protokolu un pieprasīs kolektīvo interešu strīdu izšķirt izlīgšanas komisijā, kas būs jāizveido septiņu dienu laikā pēc iesnieguma iesniegšanas.

Ja puses septiņu dienu laikā nevienosies par strīda izšķiršanu ar samierināšanas metodi, LPDA sāks gatavoties streikam, kas izpaudīsies kā pilnīga vai daļēja darba pienākumu izpildes pārtraukšana, līdz arodbiedrības prasības tiks apmierinātas. Arodbiedrība ir pārliecināta, ka turpmāku protesta akciju organizēšana ar mērķi nodrošināt tās prasību izpildi ir absolūta nepieciešamība, teikts LPDA nosūtītajā vēstulē VPD priekšniekam, kā arī valdības un Saeimas amatpersonām.

Jau ziņots, ka lielāku atalgojumu un sociālos labumus probācijas darbinieki cenšas panākt jau vairākus mēnešus. 21.septembrī LPDA rīkoja piketu pie Ministru kabineta, pulcējot vairāk nekā 150 probācijas darbinieku no visas Latvijas. Probācijas darbinieki piketā vēlējās panākt visu VPD funkciju, kā arī 40 stundu darba nedēļas atjaunošanu jau no 2013.gada 1.janvāra, nevis pakāpeniski trīs gadu laikā, kā to paredz valdībā sagatavotie likumprojekti. Tāpat tika uzstāts uz darba algas palielināšanu un piemaksu par darba bīstamību palielināšanu no 1% līdz 10%.

Lai izpildītu piketētāju pamatprasības, nākamā gada tieslietu nozares budžetā papildus būtu nepieciešami aptuveni 350 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas