Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Prokuratūra Siguldas mēra atrašanos amatā uzskata par nelikumīgu

Jau gandrīz pusgadu Siguldas mērs Tālis Puķītis (LPP/LC) savā amatā atrodas tikai juridiska kurioza dēļ, secinājis laikraksts Diena. Jūlija sākumā likumīgā spēkā stājās tiesas spriedums, ar kuru viņš tika atzīts par vainīgu valsts amatpersonas bezdarbībā, piespriežot viņam 6000 latu sodu. Likums paredz, ka notiesāts pašvaldības deputāts savas pilnvaras zaudē, taču T.

Puķītis ir pieķēries spriedumā minētajai frāzei "neatņemot tiesības ieņemt amatu", ko tulko kā atļauju arī turpmāk vadīt Siguldas pašvaldību un Rīgas rajona padomi (RRP). Prokurors Armīns Reinis no Rīgas rajona prokuratūras uzskata, ka šī piebilde norāda vien uz Krimināllikumā par šo nodarījumu paredzētā papildsoda nepiemērošanu T.Puķītim, taču tas nenozīmē, ka nav spēkā likumā par pašvaldības deputāta statusu noteiktais. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) strīdā neiesaistās, lai gan prokurors pie tās bija vērsies. Šobrīd turpinās prokurora pārbaude par T.Puķīša iespējamu nelikumīgu atrašanos amatā pēc notiesājoša sprieduma spēkā stāšanās. Kā uzsver A.Reinis, viņš nevar apgalvot, ka netiek pildīts tiesas spriedums, taču likums par deputāta statusu gan. 

T.Puķīša apsūdzības pamatā ir darījums ar agrāko pašvaldības viesnīcu Siguldas senleja, kas bija pretrunā ar pašvaldību mantas izšķērdēšanas novēršanas likumu. Centra rajona tiesā Dienai paskaidroja, ka naudas sods bez papildsoda T.Puķītim piespriests, "uzskatot, ka šāds sods ir pietiekams, lai atturētu T.Puķīti no jaunu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas". "Kā redzams no tiesas sprieduma, tas nav pamatots ar likuma par deputāta statusu normām," uzsver tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

"Pastarpināti partijas pārstāvji par šo lietu bija informēti, bet vērtēta tā vēl nav," Dienai atzina T.Puķīša pārstāvētā politiskā spēka LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis. Viņš norādīja, ka juridiskās lietas partija atstājot juristu ziņā, taču arī politisko vērtējumu tam, ka lielu pašvaldību turpina vadīt oficiāli par noziedznieku atzīts LPP/LC biedrs, tuvākajā laikā dot nav ieplānots. Līdzīgi atturīgs ir arī partijas līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers.


(Žurnālista Ivo Leitāna rakstu "Mēra krēslā - pat notiesāts" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas