Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Psihologs: konfliktu skolā radīja meiteņu cīņa par līderes lomu

Skolas psihologa pirmajā atzinumā teikts, ka konflikta sakne kādā Latgales skolā ir divu meiteņu sāncensība par līderes lomu. Viena no viņām ir Natālija, kurai pēdējā laikā sekmes esot pavājinājušās, bet otra – teju teicamniece. Lai arī  topošās modeles Natālijas (vārds mainīts) mamma piekritusi, ka ar viņas meitu individuāli strādā psihologs, _Dienai _zināms, ka viņa nav atkāpusies no nodoma sūdzēt skolu tiesā. 

Diena jau rakstīja, ka kādā Latgales skolā kāda topošā modele Natālija un viņas mamma sarīkojusi veselu trilleri. Modeles mamma sūdzējusies dažādās valsts institūcijās, uzskatot, ka meita skolā no skolotāju puses netiek novērtēta un pat tiek pazemota. Tajā pašā laikā, meita konfliktē ar pedagogiem un klasesbiedriem, kādai meitenei viņa pat bija piedraudējusi, ka izrēķināsies ar viņu pēc skolas. Tas esot saistīts ar kādu puisi. Par draudiem policija uzsākusi lietvedību.

Darbu pie konflikta noregulēšanas pērn uzsāka Valsts bērnu tiesību un aizsardzības inspekcijas psihologs, kurš pēc pāris mēnešus ilga darba ar klases audzēkņiem tagad uzrakstījis pirmo atzinumu. Dokumentā norādīts, ka konfliktu klasē radījusi divu meiteņu cīņa par līdera lomu. Katrai esot savi atbalstītāji, kā rezultātā kolektīvs ir sašķēlies. Iespējams, darbu ar klasi psihologs turpinās līdz pavasarim. "Vispirms ir "jānomierina" kolektīvs kopumā, jārada tajā pozitīvas iestrādnes un tad psihologam jāuzsāk individuāls darbs, sarunas ar meitenēm un viņu vecākiem," runājot par konflikta attīstību, sacīja galvenā inspektore Rita Vasiļjeva. Lai arī Natālijas mamma sākotnēji kategoriski iebilda psihologa darbam ar viņas meitu, beidzot arī viņa tam ir piekritusi, kas esot būtisks solis tuvāk konflikta mazināšanai.

Pati sieviete Dienai atteicās paust savu viedokli. Savukārt otras konfliktā iesaistītās meitenes (tai, kurai draudēts) mamma norādīja: "Šodien abas meitenes, es un Natālijas mamma, visas tikāmies pie psihologa. Lai arī saruna sākumā kā parasti notika diezgan augstos toņos, rezultātā izdevās panākt pamieru." Viņa arī pastāstīja, ka Natālijas mammai rīt ar meitu jādodas uz policiju sniegt paskaidrojumus par izteiktiem draudiem, iespējams, tādēļ šodien saruna bija mierīgāka. Sieviete piekritusi pat individuālam darbam ar psihologu. "Viņa ir impulsīvs konfliktcilvēks. Šobrīd konsultējas ar juristiem par iespēju sūdzēt tiesā skolu. Viņai tiešām nepieciešama psihologa palīdzību, man žēl viņas meitas," norādīja otras konflitkā iesaistītās meitenes mamma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas