Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

PTAC aicina patērētājus būt īpaši vērīgiem, iegādājoties uztura bagātinātājus

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus būt īpaši vērīgiem, iegādājoties uztura bagātinātājus, jo joprojām tiek reklamētas un piedāvātas preces, piemēram, svara samazināšanas līdzekļi, kas nepamatoti tiek dēvēti par uztura bagātinātājiem, līdz ar to maldinot patērētājus, portālu Diena.lv informēja PTAC.

PTAC no 2013. gada februāra īsteno projektu komercprakses uzraudzībai uztura bagātinātāju jomā. Pirmie projekta rezultāti parāda, ka attiecīgajā jomā pastāv problēmas, kas var apdraudēt gan patērētāju tiesības, gan rada riskus sabiedrības veselībai.

Šobrīd PTAC ir konstatējis, ka vairāku preču, svara samazināšanas līdzekļu - Tievēšanas forte, Weight Loss, Green Coffee - reklāmās un informācijā par precēm konkrētie līdzekļi tiek dēvēti par uztura bagātinātājiem. PTAC ir atklājis, ka tie nav reģistrēti vai paziņoti Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Novērtēšanas un reģistrācijas departamentā kā uztura bagātinātāji. Līdz ar to saskaņā ar normatīvajiem aktiem konkrēto svara samazināšanas līdzekļu reklamēšana nav atļauta.

PTAC ir konstatējis iepriekš minēto svara samazināšanas līdzekļu reklāmas vairākās Latvijā populārās interneta vietnēs. Lai risinātu problēmsituāciju, PTAC ir sazinājies ar konkrētajām interneta vietnēm un šobrīd lielākajā daļā gadījumu PTAC norādītais pārkāpums ir novērsts.

PTAC aicina patērētājus būt ļoti uzmanīgiem un vērīgiem, iegādājoties uztura bagātinātājus. PTAC informē, ka uztura bagātinātāju reklāmas var maldināt patērētāju, piemēram, reklāmas materiālos sniedzot apgalvojumus par produkta pārsteidzošu un neticamu iedarbību, kas daudzos gadījumos ir maldinoši un sniegtā informācija ir patiesībai neatbilstoša, kā arī tiek izmantotas noteiktajā kārtībā neatļautas veselīguma norādes.

PTAC aicina patērētājus pirms iegādāties konkrēto preci pārbaudīt, vai PVD ir reģistrējis šo līdzekli kā uztura bagātinātāju. Reģistrs pieejams : http://www.pvd.gov.lv/lat/lab_izvlne/datubazes/_gv/external-db_1/.

PVD atgādina - Latvijā drīkst izplatīt tikai reģistrētus uztura bagātinātājus. Nereģistrēti uztura bagātinātāji var būt bīstami patērētāju veselībai. Pirms iegādāties uztura bagātinātāju, par tā nepieciešamību un lietošanu jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas