Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Puisis bez rokām un kājām iedvesmo daudzus

23 gadus vecā amerikāņu kareivja Morisa Teilora un viņa līgavas Danielas stāsts iedvesmojis daudzus.

Īpašās vienības kareivis Afganistānā zaudēja abas kājas un abas rokas, taču ir spējis palikt dzīvespriecīgs un nenokārt degunu par spīti tam, ka viņam spēja pārvietoties jāapgūst no jauna. Lielu palīdzību ikdienā M.Teiloram sniedz arī Daniela, kura kļuvusi par viņa neatņemamu palīgu ikdienas mazo un lielo izaicinājumu pievarēšanā.

Kājas un rokas M.Teilors zaudēja Kandahāras provincē šī gada maijā. Uz karadarbības zonu viņš tika nosūtīts kā īpašās vienības kareivis, un viņa nodaļa vienmēr bijusi bijusi pirmā, kas devusies pārbaudīt, vai apkaime ir brīva no spridzekļiem. 3.maijā M.Teilors, pildot darba pienākumus, uzkāpa uz spridzekļa. „Tiklīdz es uz tā uzkāpu, es zināju,“ stāstīja M.Teilors. „Tas bija mirklis, un tad es dzirdēju sprādzienu. Es jutu svelmi. Es zināju, ka esmu pazaudējis savas kājas. Tai brīdī, kad tiku uzsviests gaisā, es redzēju, kā aizlido manas kājas.“

Puisis nezaudēja samaņu, un spēja saviem kolēģiem pateikt, lai par notikušo informē viņa ģimeni un draudzeni Danielu.

Pēc pirmās medicīniskās palīdzības saņemšanas Afganistānā, M.Teilors tika pārvests uz Vāciju, savukārt vēl dienu vēlāk uz Walter Reed medicīnas akadēmiju Vašingtonā, ASV, kur viņš ir kļuvis par piekto pacientu, kurš izdzīvojis pēc abu roku un kāju zaudēšanas, vēsta izdevums Daily Mail.

M.Teilora draugi un radi nolēma, ka viņiem jāpalīdz puisim atgriezties dzīvē, un tāpēc izveidoja īpašas atbalsta lapas sociālajos tīklos, radīja virkni suvenīru pārdošanai ar mērķi savākt ziedojumus puiša rehabilitācijai.

Puiša lielākais izaicinājums patlaban ir – apgūt spēju staigāt un kustināt roku protēzes. Šis process, kā atzīst speciālisti, var ilgt vairākus gadus, pat ja cilvēkam ir tikai viena protēze.

„Es vienkārši darīju savu darbu, par kura riskiem es zināju. Cilvēki, kas palīdzēja izglābt mani, tie ir patiesie varoņi,“ atzina M.Teilors.

Draugus un radus ir iedvesmojusi arī M.Teilora draudzenes Danielas attieksme, kura pēc notikušā nelaimes gadījuma puisi nav pametusi, bet nolēmusi kļūt par viņa labo un kreiso roku, kā arī abām kājām. Pāris nupat arī nosvinējis kāzas.

Draugu un radu sarīkotās labdarības akcijas rezultātā, visiem par lielu pārsteigumu, līdz šim tikuši savākti vairāk kā 250 tūkstoši dolāru. Daļu šīs summas plānots veltīt M.Teilora sapnim – mājiņas celšanai kalnos pie ezera, kur kareivis ar savu līgavu varētu pavadīt savas vecumdienas. Vēl viena no atbalsta akcijām tiks rīkota 19.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas