Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Putina palīgs Rīgā neformāli satiek vadošas amatpersonas; nākamgad Latvijā varētu ierasties Krievijas patriarhs Kirils

Nākamgad maijā, visticamāk, notiks jau četrus gadus plānotā Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila viesošanās Rīgā, svētdien vēsta raidījums Nekā personīga.

Latvijā šonedēļ ieradās Krievijas prezidenta vienīgais palīgs Igors Levitins, kurš ilgus gadus bijis satiksmes ministra amatā. Formāli viņš ieradās uz Saskaņas centra (SC) līdera Jāņa Urbanoviča rīkoto Baltijas forumu, bet pusotru dienu pavadīja laiku neformālās sarunās ar augsta ranga politiķiem un politisko procesu noteicējiem.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) Levitinu nesatika, jo bija Eiropā. Arī citām ministrijām par Levitina interesi Latvijā zināms nebija. Vienīgā oficiālā vizīte – 45 minūšu saruna ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Neoficiāli kļuvis zināms, ka visticamāk nākamgad maijā notiks jau četrus gadus plānotā Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila viesošanās Rīgā. Bet Levitina darba devēja – prezdenta Putina vizīte nav gaidāma ne šogad, ne tuvākajā laikā.

Politikas kuluāros Levitina vizīti sauc par sava veida termometru situācijai Latvijā. To izmantojuši arī SC politiķi, kas forumu apmaklēja plašā sastāvā. Viņi centušies caur Levitinu Putinam nodot ziņu, ka pēc Saeimas vēlēšanām nākamgad partija beidzot nokļūs koalīcijā un valdībā. Un tad Latvijas draudzība Austrumu virzienā būs pilnīga, stāsta Nekā personīga.

Levitins no sarunām ar presi izvairījies. Laiku Latvijā pavadīja gan pērkot suvenīrus, gan neformālā gaisotnē satiekot augstas amatpersonas.. Restorānā Jūrmalā Levitins par satiksmi un dzelzceļu pie pusdienu galda runāja ar Satiksmes ministru un Latvijas dzelzceļa šefu Uģi Magoni. Jau pirmajā vakarā pie viņa devās Rīgas mērs Nils Ušakovs. Mērs stāsta, ka runājuši par Rīgas ostu, tūristiem un veikaliņiem Maskavā “Rižkij Dvorik”.

Tās pašas dienas pievakarē Mārtiņa Rītiņa restorānā Vincents Levitinu uz vakariņām ielūdza Ārlietu ministrija. Īpašas ziņas no Putina Ārlietu ministrijai prezidenta palīgs neatveda.

"Ņemot vērā to, ka mums ir pietiekami labi kontakti bijuši no 2010.gada, kad tika gatavota prezidenta vizīte, uzzinot, ka šāds brauciens būs, ņemot vērā arī to, ka bija apstiprināti datumi, tad faktiski pa diplomātiskiem kanāliem, pa vēstniecību kanāliem tika izzondēta iespēja, vai mums abiem ir laiki. Laiki bija, un vienīgais formāts bija darba vakariņu formāts," raidījumam norādījis Rinkēvičs.

Lielu vēlmi satikties ar Levitinu Krievijas vēstniecībai esot izteicis arī agrākais satiksmes ministrs un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, ko apstiprināja arī vairākas Latvijas amatpersonas. Bijušais politiķis par to gan ir mazrunīgs un norādījis, ka "šajā gadījumā es nekādus komentārus nesniegšu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas