Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

PVD atklāj nelegālu dārzeņu noliktavu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Rīgā, Pārdaugavā, atklājis SIA Dobeles dārzeņu saimniecība piederošu nelegālu noliktavu – ražotni, kas nepiemērotās telpās, nehigiēniskos apstākļos nodarbojās ar svaigu dārzeņu uzglabāšanu, šķirošanu, apstrādi - mazgāšanu, mizošanu un iepakošanu vakuumā, portālu Diena.lv informēja PVD.

PVD inspektori konstatēja virkni dažādu pārkāpumu. Uzņēmums šo darbības veidu un ražotni PVD nav reģistrējis.

Dārzeņu apstrāde notiek nepiemērotās telpās, neievērojot higiēnas prasības, tai skaitā nav nodrošināti apstākļi darbinieku personīgās higiēnas ievērošanai, tādējādi pieļaujot pārtikas piesārņošanos.

Nav dokumentu, kas apliecina vai un kā uzņēmumā tiek veikta tīrīšana un dezinfekcija. Uzņēmums neveic paškontroli, lai nodrošinātu un garantētu produkcijas nekaitīgumu, informēja PVD.

Dārzeņu apstrādē, spriežot pēc darbinieku teiktā – kartupeļu apstrādē, tiek izmantota pārtikas piedeva nātrija benzoāts, kura pielietošana minētās produkcijas apstrādē nav atļauta.

Uzņēmuma darbinieki nevarēja uzrādīt apliecinājumus par veiktajām veselības pārbaudēm. PVD ir apturējis 2 tonnu kartupeļu, 115 kilogramu sīpolu, 350 kilogramu kāpostu un 300 kilogramu biešu izplatīšanu. Ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas