Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Radara kļūda: Policija atvainojas par nepamatotu sodīšanu

Marta izskaņā sociālajā tīklā Facebook plašu ievērību guva kāda autovadītāja video, kurā, viņaprāt, policija autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrāda automašīnā uzstādītais videoreģistrators. Šis autovadītājs pēc kāda laika vērsās policijā ar sūdzību, kas atzīta par pamatotu, vēsta Valsts policija.

Likumsargiem, izvērtējot visus lietā esošos pierādījumus, tostarp arī šī autovadītāja iesniegto video materiālu, radās pamatotas šaubas, ka todien konkrētajam policijas netrafarētās automašīnas radaram iespējams ir radusies tehniska kļūme un tas ir neprecīzi fiksējis tieši šo pārkāpumu. 

Šādās situācijās jebkuras šaubas vērtē par labu pārkāpējam, tāpēc šajā gadījumā tika pieņemts lēmums atcelt sodu un izbeigt administratīvo lietvedību. Valsts policija atvainojas par radušos situāciju un sagādātajām neērtībām.

Diemžēl nevar izslēgt, ka arī kāda ierīce kādreiz sabojājas un rodas tehniskas kļūmes – kā šajā gadījumā. Šobrīd šī konkrētā mērierīce ir atkārtoti pārbaudīta un verificēta – ierīce ir darba kārtībā. Tāpat jāpiebilst, ka vienas ierīces tehniskā kļūme nav pamats, lai apšaubītu pārējo Valsts policijas mērierīču darbības kvalitāti, uzsvērusi Valsts policija.

Top komentāri

TrollisJT
T
Vari iet, ierīce ir darba kārtībā - mierinoši sacīja urologs.
Ja viņam nebūtu reģistrators
J
tad viņu "izdrāztu" pēc pilnas programmas. Un neviena Latvijas tiesa nepalīdzētu.
andrejs
a
Cilvēki nedrīkst kļūdīties.Viņus par kļūdām soda,bet valsts iestāžu darbinieki to var,tā esot cilvēcīgā kļūda un atbildības nekādas! Tā mums Latvijā šādu gadījumu kaudzēm!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas