Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Raidījums: Ja nemaksās nodokļus, Pandas lietotne Latvijā var tikt slēgta

Ja daudzu taksometru firmu izmantotā klientu lietotne Panda Latvijā netiks reģistrēts kā nodokļu maksātājs, tā varētu tikt arī slēgta, LTV raidījumā raidījumā Aizliegtais paņēmiens norādīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), minot, ka šobrīd šādi likuma grozījumi, kas to atļaus, tiek virzīti uz Saeimu.

Kā norāda raidījums, Panda šobrīd ir viena no populārākām lietotnēm, ar kuru strādā daudzas taksometru firmas, kā arī individuālie komersanti, piedāvājot taksometru pakalpojumus. Panda piedāvā savu zīmolu, zvanu centru un pašu lietotni, par to no firmām iekasējot starpniecības naudu - apmēram 65 centus par vienu pasūtījumu. Tajā pašā laikā, Panda Latvijā kā uzņēmums nav reģistrēts, kas nozīmē, ka nodokļi no šī starpniecības pakalpojuma maksāti netiek. Valsts ieņēmumu dienests (VID) arī nezina, kur fiziski atrodas Pandas zvanu centrs un vai, piemēram, par tā darbiniekiem tiek maksāti nodokļi, to raidījumam Aizliegtais paņēmiens iepriekš atzina arī VID pārstāve Dace Pelēkā.

Pēc neoficiālas informācijas, kā ziņo raidījums, šobrīd Pandas starpniecības nauda "aiziet" uz Igauniju, izmantojot bankām alternatīvo norēķinu sistēmu Paysera, savukārt zvanu centrs daļēji atrodas Latvijā - Liepājā, daļēji Ukrainā - Kijevā.  Pašas Pandas saimniecības patiesā labuma guvējs ir Ukrainas pilsonis Mihailo Grušulenko, kurš, kā liecina raidījuma informācija, patiešām arī vada tā darbību Latvijā un kontrolē, piemēram, vai firmas ievēro Pandas noteiktos braukšanas tarifus. 

Pandai taksometru biznesā patlaban konkurējošā lietotne ir Taxify, kas ir Igaunijā veidots bizness, bet šobrīd kā nodokļu maksātājs reģistrēts arī Latvijā, un pēc paša uzņēmuma informācijas, par 2018.gadu nodokļos no šī starpniecības pakalpojuma Latvijā samaksāja apmēram 800 tūkstošus eiro, lielākā daļa no tā bija pievienotās vērtības nodoklis.   

 

 

Top komentāri

vajag slaukt
v
citādi šoferu dēliem & co nepietiks "algām" !
Opå
O
Un kā arAirBaltic pilotiem, kas reģistrēti ārzemēs? Tā drīkst?
VID trakumsērgas kases aparāts?
V
Ja tas ir pakalpojums, tad par tā maksu visticamāk, ka tiek maksāti nodokļi. Ja Pandas darbinieki un lantoris ir reģistrēts ārpus Latvijas, tad latvija nav nekādas daļas par pārējiem nodokļiem, kurus tā firma droši vien ka jau maksā savā mītnes zemē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas