Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rankas pagastā traģisko avāriju izraisījušais auto bija noņemts no uzskaites, bet bija izgājis tehnisko apskati un ar derīgu OCTA

Rankas pagastā traģisko avāriju izraisījušo kravas auto saimnieks bija noņēmis no uzskaites 11.jūnijā, noskaidroja aģentūra LETA. Taču automašīnai bija izieta tehniskā apskata un tai bija veikta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), ar šādu auto, kas noņemts no uzskaites, satiksmē atļauts piedalīties vēl 30 dienas. Jāpiebilst, ka šādam auto jābūt arī derīgai tehniskajai apskatei un derīgai OCTA polisei.

Pēc tam, kad pagājušas šīs pirmās 30 dienas, atļauju piedalīties ceļu satiksmē var pagarināt vēl uz 30 dienām. Šādā gadījumā auto īpašniekam, turētajām vai pilnvarotai personai jāierodas CSDD un jāveic nepieciešamās darbības.

Kā liecina CSDD informācija, 1998.gada izlaiduma kravas automašīnai MAZ 2015.gada maijā bija atkārtoti mēģināts iziet tehnisko apskati, kas arī ir izdevies, lai gan automašīnai ir konstatēti vairāki bojājumi.

Piemēram, tehniskās apskates laikā konstatēts, ka automašīnai bojāts VIN jeb šasijas numurs. Tai ir nesošās konstrukcijas stiprību neietekmējoši korozijas bojājumi, beidzies tahogrāfa derīguma termiņš un ir redzamību neietekmējoši atpakaļskata spoguļu bojājumi.

Konstatēts arī, ka ātruma ierobežošanas ierīcei nav apliecinājuma (beidzies derīguma termiņš), kā arī tai ir nenozīmīga eļļas noplūde no motora (transmisijas).

Nākamā tehniskā apskate tai bija jāiziet nākamā gada maijā.

Automašīnai bija veikta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana kompānijā Ergo.

Jau ziņots, ka 26.augustā uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas