Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Referendumā par krievu valodu pieckārt lielāks pieteikumu skaits balsot pa pastu

Referendumā par krievu valodas statusa maiņu pasta balsošanas pieteikumu skaits ir pieckāršojies, salīdzinot ar pēdējo tautas nobalsošanu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Šogad Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs ir kopā ir saņemti 1226 pieteikumi balsojumam pa pastu, savukārt 2011.gada tautas nobalsošanā par Saeimas atlaišanu tika saņemti 232 pieteikumi nobalsot par pastu. 11.Saeimas vēlēšanās vēlmi nobalsot pa pastu izteica 539 cilvēki, informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

Šogad Latvijas pārstāvniecībā Vašingtonā, ASV ir saņemti 279 pieteikumi, otrajā vietā ir pārstāvniecība Berlīnē, Vācijā - 261 pieteikums, tad ar 210 iesniegumiem seko Londona Lielbritānijā. Oslo, Norvēģijā pa pastu iecerējuši balsot 168 pilsoņi, Otavā, Kanādā - 65, Dublinā, Īrijā - 54, Stokholmā, Zviedrijā - 41, bet Adelaidā, Austrālijā - 36 iedzīvotāji.

Briselē, Beļģijā balsošanai pieteicies 31 iedzīvotājs, Varšavā, Polijā - 27 pilsoņi, Sanpaulu, Brazīlijā - 16, Atēnās, Grieķijā - 15, Viļņā, Lietuvā - septiņi, Lisabonā, Portugālē - seši, Kopenhāgenā, Dānijā - pieci, Pekinā, Ķīnā - trīs, Tallinā, Igaunijā - viens un Santjago, Čīlē - arī viens. Neviens balsotājs savu izvēli izdarīt pa pastu nav vēlējies Latvijas pārstāvniecībās Maskavā, Krievijā, Telavivā, Izraēlā un Taškentā, Uzbekistānā.

Balsošanai pa pastu no ārvalstīm bija iespējams pieteikties līdz 4.februārim jebkurā no ārvalstīs izvietotajām Latvijas pārstāvniecībām, kas organizē balsošanu pa pastu.

Kā ziņots, tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodu kā otro valsts valodu, notiks nākamsestdien. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas