Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Reģionālās televīzijas "TV Dzintare" maksātnespēju pieprasījis LVRTC

Reģionālās televīzijas SIA "TV Dzintare" maksātnespēju pieprasījusi VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC), informēja uzņēmuma valdes loceklis Andis Rozītis.

"TV Dzintare" parāds LVRTC pašlaik esot nepilni 13 000 latu. Pēc Rozīša teiktā, "TV Dzintarei" ir arī citi kreditori, un parāds LVRTC neesot lielākais. Uzņēmuma valdes loceklis neslēpa, ka ir pārsteigts par šādu LVRTC rīcību, jo "TV Dzintare" parādu savu iespēju robežās cenšas atmaksāt.

"Tas nav noslēpums, ka mums, tāpat ka citiem reģionālajiem medijiem, finanšu situācija ir ļoti smaga," sacīja Rozītis, piebilstot ka parāds izveidojies nevis pēdējo mēnešu, bet gan divu trīs gadu laikā. Uzņēmuma valdes loceklis uzsvēra, ka pēdējā gada laikā uzņēmums ievērojami - apmēram uz pusi - minimizējis izdevumus, samazinot darbinieku skaitu un pārejot uz citām telpām. Par šīm aktivitātēm uzņēmums informējis kreditorus, lai viņiem izskaidrotu, kas tiek darīts finanšu situācijas uzlabošanai, un pārsvarā kreditori izturējušies ar sapratni, atklāja Rozītis.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa otrdien ierosinājusi reģionālās televīzijas "TV Dzintare" maksātnespējas lietu. Pagaidām vel nav nozīmēts SIA "TV Dzintare" maksātnespējas administrators, informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Velga Lūka.

1994.dibinātās "TV Dzintare" 87,72% īpašnieks ir SIA "TV Kurzeme", bet 12,28% pieder Edvīnam Sveilim, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

Savukārt "TV Kurzemes" vienīgais īpašnieks ir AS "Lauku avīze".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas