Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Reids Zemgalē: vairāki iereibuši autovadītāji un cilvēki bez atstarotājiem

Sestdienas naktī Zemgales reģionā notika profilaktiskais reids, kura laikā tika pārbaudīti 544 autovadītāji un 43 gājēji. Kopumā reidā konstatēti 42 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā noķerti autovadītāji alkohola reibumā, cilvēki bez atstarotājiem, autovadītāji, kas veikuši citus pārkāpumus.

Reida mērķis bija uzraudzīt ceļu satiksmes drošību, pastiprināti kontrolējot, vai autovadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošu vielu reibumā, kā arī vai ievēro atļauto braukšanas ātrumu, pievēršot uzmanību arī gājējiem atstarotāju lietošanā, kā arī pievēršot uzmanību akcizēto preču pārvadāšanai, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

Deviņiem autovadītājiem un vienam velosipēdistam konstatēts alkohola reibums, septiņos gadījumos konstatēts, ka nav lietots atstarotājs, astoņos gadījumos automašīnām nebija izieta apskate, divos gadījumos nebija civiltiesiskās apdrošināšanas, vienā gadījumā autovadītājs braucis bez tiesībām.

Reida laikā arī konstatēts, ka gan pasažieri, gan vadītāji nelieto drošības jostas. Divos gadījumos noformēti protokoli.
Tāpat konstatēts, ka nelikumīgi tiek pārvadātas akcizētās preces bez Latvijas akcīzes nodokļa markām. Tā piemēram, Iecavas novadā autoceļa Jelgava-Iecava 22.kilometrā tika apturēta automašīna, kurā tika pārvadātas 20 paciņas cigarešu More. Uzsākta administratīvā lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Profilaktiskā reida laikā tika konstatēti arī cita veida pārkāpumi. Par konstatētajiem pārkāpumiem noformēti administratīvie protokoli.

Reidā tika iesaistīti 24 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja patruļpolicijas nodaļas darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas