Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Reirs: Šogad pensiju indeksācija varētu būt divreiz lielāka nekā pērn

Šogad oktobrī pensiju indeksācija varētu būt divreiz lielāka nekā pērn, ceturtdienas rītā telekanālā LNT solīja labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Politiķis uzsvēra, ka šogad pieņemti divi būtiski jauninājumi, kas skars pensionārus. Pirmkārt, no nākamā gada 1.oktobra nolemts pensijas indeksēt, aprēķinos iekļaujot arī darba stāžu, kas skaršot 90% pensionāru. Ja darba stāžs būs virs 30 gadiem, tad indeksācija būs lielāka, stāstīja ministrs.

Otrkārt, valdošā koalīcija izstrādājusi risinājumu, kā palielināt mazās pensijas cilvēkiem ar lielu darba stāžu, piebilda ministrs.

Reirs atzina, ka savukārt pašlaik aktuālā nodokļu reforma pensijas vecuma cilvēkus faktiski neskar un šo cilvēku finansiālo stāvokli būtiski neuzlabo.

Savukārt skaidrojot, kāpēc Labklājības ministrija rosināja autoratlīdzību saņēmējiem un saimnieciskās darbības veicējiem veikt obligātas iemaksas pensiju 3.līmenī, ministrs uzsvēra, ka tas dotu iespēju šiem cilvēkiem saņemt valsts garantēto minimālo pensiju 68 eiro apmērā un klāt saņemt 3.pensiju līmenī uzkrātos līdzekļus. Tagad šīs iemaksas tiek plānots novirzīt 1.pensiju līmenī, tādējādi šo cilvēku pensijā saņemtā summa būs mazāka un ir iespējama situācija, ka cilvēki, aizejot pensijā, paliek vien ar šiem 68 eiro.

Top komentāri

Nost komunistu zagljus
N
Komunisti vispār nedrīkst būt valsts pārvaldē un valdībā.Kā tas vispār iespējams ka noziedznieki ir pie varas.Te ir mafija un hunta pie varas.
Marta Krauze
M
Reijer atbildi uz manu jautajumu? ka tas var but,ka Latvija pensionars mar muza darbu ar darba stazu 30, 40, 50...darba gadi senem niecigo 300 eiro/menesi pensiju, ar kuru nav iespejams normali izdzivot Latvija, bet Latvijas prezidneti, kuri ir nosedejusi 4 vai 8 gadus Rigas pili, ir veikusi neskaitamus noziegumus pret Latvijas valsti un latviesu tautu ( to visi mes redzam kad anabadziba ir nodzita latviesu tauta, kada p[osta, bezceriba atrodas visa latvijas valsts), tacu sie neliesi sanem 3 000 eiro/menesi lielas pensijas+ visa veida komunistiska okupacijas rezima privlegijas, valsts dargos dzivoklus, valsts dargas automasinas+soferus, sulainus, miesassargus un viss tas tiek apmaksats apzogot godigos, nabadziba dzivojosos, Latvijas prensionarus un darba daritajus
Skaisti skan
S
Hi hi! Varētu būt vai būs? Politiķa cienīga runa
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas