Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Remontējot māju, zem grīdas atrod senu vēstījumu

Zalves pagasta Atpūtās, kur tiek iekārtots jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrs, izlaužot veco grīdu, atrasts 72 gadus vecs vēstījums no ēkas celtniekiem, informē portāls Staburags.

Izlaužot veco grīdu, zem tās būvnieki atraduši pudelē atstātu vēstījumu no ēkas celtniekiem. 1938.gada novembrī zem grīdas atstātajā dokumentā rakstīts, ka šo grīdu ieklājis uzņēmējs Kārlis Sala ar palīgu Jāni Zanderu. Telpu krāsoja Kārlis Vilisters, mūrnieka darbus darīja mūrnieka meistari Miķelis Svītiņš un Alberts Gudaiķis ar palīgu Konstantīnu Dauberu.

Uz cieta papīra ar zīmuli rakstītais teksts esot labi saglabājies. Arī pašreizējie celtnieki ēkā noglabāja vēstījumu nākamajām paaudzēm, grīdā iebetonējot kapsulu.

Zalves pagasta pārvaldes sekretāre Gunita Gorbačova portālu informējusi, ka ēkas remonta izmaksas ir 35,2 tūkstoši latu.

Daļu ēkas, kurā ir arī klubs un pagasta pārvaldes telpas, kā arī vēlēšanu iecirknis ieskauj sastatnes. Tomēr celtnieki sola, ka to nama daļu, kurā ir ieeja vēlēšanu iecirknī, paspēs izremontēt līdz vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas