Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rēzeknes Olimpiskais centrs kļūs par pilnvērtīgu LOK partneri

Vakar, 30. septembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika atbalstīts LOK Valdes ierosinājums iegādāties vienu SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne" kapitāla daļu. Līdz ar to Olimpiskajai ģimenei pilnvērtīgi pievienojas vēl viens reģionālais sporta centrs, kura kapitāldaļas turētāja ir arī LOK. Tas veicinās augstu sasniegumu sporta attīstību reģionā un sekmēs LOK un pašvaldību sadarbību sporta dzīves attīstīšanā.

Jau pagājušajā ceturtdienā Rēzeknes domes sēdē pašvaldības pagaidu administrācija pieņēma lēmumu par vienas SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne" kapitāldaļas atsavināšanu un pārdošanu LOK. Pirmdien šo pašu jautājumu izskatīja arī LOK Izpildkomiteja, venbalsīgi apstiprinot kapitāldaļas iegādi.

“Ar šo lēmumu visi Latvijā esošie Olimpiskie centri tiek apkopoti vienā kopējā sistēmā. Tā būs iespēja centralizēti attīstīt Olimpisko programmu īstenošanu un veicināt sporta aktivitātes konkrētajos reģionos un visā Latvijā kopumā. Ceram arī uz turpmāku veiksmīgu sadarbību gan ar Rēzeknes pašvaldību, gan Olimpisko centru Rēzekne, “ komentē LOK prezidents Raimonds Lazdiņš.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja Guna Pūce: “Līguma parakstīšana ir nozīmīgs notikums ne tikai Rēzeknei, bet vismaz visam Latgales reģionam. Mēs esam priecīgi, ka Rēzeknes Olimpiskais centrs kļūst par pilnvērtīgu lielās Latvijas Olimpiskās ģimenes locekli, kas dos jaunas iespējas, papildu finansējumu un piesaistīs liela mēroga pasākumus Rēzeknei. Paldies Latvijas Olimpiskai komitejai par pretimnākšanu, par jaunām idejām un sadarbību. Ar līguma parakstīšanu vainagojas liels darbs, kurš bija uzsākts 2020. gadā, un tagad sākas jauns posms – varbūt sarežģīts, bet ļoti sportisks, izaicinošs un spilgts!”

Līdz šim LOK bija kapitāldaļu turētājs astoņos Olimpiskajos centros, un ar šo lēmumu kopējais LOK pārstāvēto Olimpisko centru skaits pieaugs līdz deviņiem. Rimi Olimpiskais centrs Rīgā pilnībā pieder LOK, savukārt pārējos centros – Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Cēsīs, Limbažos un Daugavpilī – kapitāldaļas pieder LOK kopā ar attiecīgajām pašvaldībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas