Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgā februārī algotos pagaidu sabiedriskos darbus nodrošinās 810 bezdarbniekiem

Rīgas dome un Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) februārī algotajos sabiedriskajos darbos nodrošinās 810 vietas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

NVA un Rīgas dome 31. janvārī parakstīja vienošanos par dalību aktīvajā nodarbinātības programmā "Algoti pagaidu sabiedriskie darbi". Rīgas pašvaldība norādīja, ka būtu gatava organizēt 1025 darbavietas, taču NVA februārī varēja apmaksāt 810 vietu izveidošanu. "Iespējams, nākotnē darba vietu skaits tiks palielināts," teikts Rīgas domes paziņojumā.

Katrs nodarbinātais saņems atlīdzību 100 latu mēnesī, ja nostrādājis visas mēneša darba dienas. Bezdarbniekam, ja nepieciešams, tiks apmaksāta obligātā veselības pārbaude 20 latu apmērā, kā arī NVA veiks nelaimes gadījumu apdrošināšanu darba vietā un 10 latu apmērā – valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai. Saskaņā ar līgumiem, kas parakstīti starp pašvaldības institūcijām un NVA, līdz 31. martam projekts tiek finansēts no valsts budžeta, pēc 31. marta no Eiropas Sociālā fonda.

"No vienas puses, ir ļoti labi, ka mēs varam piedāvāt cilvēkiem šādu darbu, nedaudz samazinot sociālo spriedzi pilsētā. Taču pašlaik, kad bezdarba līmenis Rīgā ir augsts, tas ir piliens jūrā. Diemžēl, projekta nosacījumi neļauj pašvaldībai pieņemt darbā kvalificētus darbiniekus, taču mūsu kapitālsabiedrībām pārsvarā ir nepieciešami tieši šādi speciālisti. Turklāt, tieši kvalificēti speciālisti vissmagāk cieš no bezdarba: jo ilgāk cilvēks atrodas ārpus savas profesijas, jo vairāk zūd iemaņas, jo grūtāk viņam atgriezties darba tirgū," sacīja Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurjumovs.

Algoto pagaidu sabiedrisko darbu vietas pašvaldībā izveidotas mazkvalificētu darbu veikšanai, kur nav nepieciešama iepriekšēja speciāla kvalifikācija: palīgstrādnieki, dežuranti, remontstrādnieki, telpu, ēku un teritoriju uzraugi, tīrītāji, tehniskie strādnieki, sētnieki, virtuves strādnieki, apkopēji, gadījuma darbu strādnieki, ielu slaucītāji, atkritumu savācēji utt.

Algotus pagaidu sabiedriskos darbus īsteno tādās darba vietās, kas pašvaldību institūcijās, biedrībās vai nodibinājumos izveidotas no jauna vai kurās vismaz četrus mēnešus, pirms bezdarbnieks uzsācis dalību pasākumā, nav tikusi nodarbināta neviena cita persona.

Algoti pagaidu sabiedriskie darbi tiek organizēti, lai sniegtu atbalstu bezdarbniekiem, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu un ir reģistrēti NVA vairāk nekā 6 mēnešus. Algotos pagaidu sabiedriskajos darbos 12 mēnešu periodā bezdarbnieks secīgi vai ar pārtraukumiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā četrus mēnešus, taču šajā pasākumā viņš var iesaistīties arī atkārtoti.

Pašvaldībai, organizējot algotos darbus, saskaņā ar līgumu ir pienākums nodrošināt bezdarbniekus ar nepieciešamajiem materiāliem un inventāru; kā arī darbu vadītājus un koordinatorus, kuri organizē praktisko apmācību, palīdz bezdarbniekiem nostiprināt un uzturēt darba iemaņas, veic kontroli pagaidu darbu laikā, kārto apdrošināšanas atlīdzībai nepieciešamos dokumentus, ja ar bezdarbnieku darba laikā ir noticis nelaimes gadījums.

Lai nodrošinātu minēto līguma saistību izpildi, Rīgas dome plāno 2012. gadā līdzfinansēt projektu 325 462 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas