Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgā nākamgad paredzami vērienīgi ceļu atjaunošanas darbi un sastrēgumi

14,4 miljoni eiro – kopsummā tik vērtus projektus nākamā gada investīciju plānā rosina iekļaut Rīgas domes Satiksmes departaments. Vairāk nekā 4,4 miljoni eiro būtu nepieciešami Salu tilta būvniecības turpināšanai, remontdarbi gaidāmi arī Brīvības un Lāčplēša ielās, piektdien lasāms laikrakstā Dienas Bizness.

Pagaidām var tikai minēt, cik lielas investīcijas satiksmes infrastruktūrai tiks paredzētas Rīgas nākamā gada budžetā un cik lielus sastrēgumus galvaspilsētā tas radīs. Sastrēgumi būs atkarīgi no tā, kā darbi būs plānoti un vai tiks īstenoti vienlaikus.

"Tiek investēts jaunos ceļu infrastruktūras objektos, tikmēr esošā infrastruktūra nolietojas, sagrūst, uz ielām ir izveidojušās risas," saka biedrības Latvijas ceļu būvētājs izpilddirektors Zigmārs Brunavs. Vienlaikus viņš atzīst, ka Rīga atrodas samērā neērtā situācijā – no vienas puses, tai jārūpējas par savām ielām un ceļiem, no otras – jānodrošina satiksme ar ostu, jābūvē un jāuztur tilti, maģistrālās ielas, kas faktiski ir nacionālas nozīmes infrastruktūra.

Nauda nepieciešama gan iepriekš neparedzētu darbu finansēšanai, gan estakādes pār Bieķengrāvi lejtecē būvniecībai, renovācijai un autoruzraudzībai. Konkurss par papildu darbu veikšanu objektā gan iestrēdzis komersantu iesniegtu sūdzību dēļ, bet par estakādes būvniecību tas vēl gaidāms, secināms no Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) un Satiksmes departamenta mājaslapā pieejamas informācijas. Konkurss par papildu būvdarbiem Salu tilta kompleksā, kas paredz ietvju norobežojošo bloku nomaiņu uz tilta pār Daugavu un uz tilta pār Mazo Daugavu, seguma remonta darbus Zaķusalas krastmalas posmā, ratiņu nobrauktuvju un trepju izbūvi Zaķusalā, betona bruģa seguma izbūvi uz tilta pār Daugavu un uz tilta pār Mazo Daugavu un Zaķusalā, tika izsludināts jau jūnija sākumā. Septembra vidū par uzvarētāju atzīta tilta rekonstrukcijā jau iesaistītā a/s LNK Industries, kas sola darbus veikt par 1,5 miljoniem eiro (bez PVN). Ar rezultātu mierā nav Latvijas–Lietuvas kopuzņēmums SIA Viadukts, SIA Rīgas tilti un SIA Tilts, izriet no IUB informācijas.

Vairāk nekā 5 miljoni eiro no nākamā gada investīcijām tiek prasīts Brīvības ielas rekonstrukcijai posmos Raiņa iela–Ģertrūdes iela un Gaisa tilts–Silciema iela. No Ģertrūdes ielas līdz Gaisa tiltam darbi, iespējams, pagaidām netiks veikti saistībā ar a/s Rīgas siltums plānotiem darbiem. Satiksmes departaments investīciju programmā aicina iekļaut arī Lāčplēša ielas atjaunošanu visā garumā (1,4 miljoni eiro) un Skanstes ielas rekonstrukciju (vairāk nekā 1,8 miljoni eiro) posmā no Hanzas ielas līdz Duntes ielai. Tāpat iecerēts turpināt Krišjāņa Barona ielas rekonstrukciju, kas sākta šoruden, atjaunojot bruģa segumu un ieklājot to arī tajās vietās, kur līdz šim bija asfalta segums. Kopējās ielas seguma atjaunošanas izmaksas pēc iepirkuma procedūras šogad ir 2,6 miljoni eiro. Brauktuves abās pusēs tiks iezīmēta rekomendējošā velojosla, pa kuru autovadītāji drīkstēs braukt, taču rēķinoties ar velobraucējiem un samazinātu braukšanas ātrumu – 30 kilometriem stundā.

Nākamgad plānota ietvju seguma atjaunošana, kam investīciju programmā lūgts paredzēt 910 000 eiro, bet vēl pēc gada – labiekārtošana. Pēc departamenta domām, nākamgad nauda no investīciju programmas nepieciešama Juglas ielas posma atjaunošanai, kā arī jāparedz līdzekļi iekškvartāliem piebraucamo ceļu un atsevišķu sarkanajās līnijās esošu ielu posmu seguma uzlabošanai.

Pašlaik iezīmējas arī mazliet tālākas nākotnes satiksmes infrastruktūras projekti. Gada nogalē varētu tikt izsludināti konkursi Vanšu un Gaisa tiltu projektēšanai un autoruzraudzībai, pārvada Rīga–Skulte ar pievedceļiem pārprojektēšanai un autoruzraudzībai, kā arī Austrumu maģistrāles posma Ieriķu iela–Vietalvas iela projektēšanai un autoruzraudzībai, izriet no Satiksmes departamenta plāniem. Šo projektu īstenošanai pašvaldība cer piesaistīt ES līdzekļus.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 16.oktobra, laikrakstā Dienas Bizness

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas